Foggal-körömmel ragaszkodik sztárjaihoz a YouTube

Like gombok, facebook, google, youtube
Vágólapra másolva!
A YouTube videomegosztó amiatt aggódik, hogy legnézetebb sztárjai elvándorolnak máshová - többek közt a Yahoo és a Facebook szolgáltatásaira pártolva át.
Vágólapra másolva!

A Google tulajdonában lévő YouTube portál aggódik legnagyobb nézettséget - vagyis legtöbb bevételt - hozó felhasználóinak lehetséges átpártolása miatt más, esetleg nagyobb megbecsülést - azaz több fizetést - adó konkurens videómegosztó szolgáltatásokhoz.

A YouTube különböző bónuszokkal tervezi elérni ezen felhasználók hűségét, akik közül többen dollármilliókat kaszálnak évente a portálon megosztott tartalmaikkal. Ilyen bónusz lehet a bevételekből való nagyobb részesedés exkluzivitás vagy nézettség után - persze csak több évre szóló szerződésért fejébe.

Le akarják körözni a Google-t

Kik a legnagyobb versenytársak? Többek között a Yahoo, a Facebook vagy a tervek szerint az év végén startoló Vessel. Utóbbi nem titkolt célja, hogy magához édesgesse a legnépszerűbb YouTube sztárokat, és elérje, hogy új tartalmaik az első három napban kizárólag náluk legyenek elérhetők.

Fel van adva tehát a lecke a Google számára, mert bár nem valószínű, hogy a legnagyobb bevételt hozó felhasználók teljesen elpártolnak tőle a közeljövőben, de lehetőségeik bővülésével szinte biztos, hogy más, kedvezőbb lehetőségeket is számításba vesznek.