Bitcoinnal is fizethetünk a Windowsért

microsoft bitcoin fizetés windows
Filmfesztivállal népszerűsítik a Bitcoin virtuális fizetőeszközt
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak az Egyesült Államokban, és közvetett módon, de fizethetünk a microsoftos termékekért bitcoinnal.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik a Microsoft tényleg a fejlődés útjára lépett. Nemrégiben feladta a harcot a Dropbox-szal, és inkább együttműködésre léptek, egyre több appot fejlesztenek iOS-alapú és androidos készülékekre, a Lumia okostelefonok gyártását pedig teljes egészében átvették a Nokiától.

Csak az USA-ban működik

Most első techóriásként engedélyezik a bitcoinok elfogadását: a kriptovalutával fizethetünk játékokért, appokért, videókért, és más digitális termékekért a Windows, Windows Phone és Xbox platformokon.

Bitcoint is hozzáadhatunk a microsoftos pénztárcához Forrás: Origo

Még nem tudunk közvetlenül fizetni bitcoinnal, előbb hozzá kell adni a microsoftos fiók pénztárcájához a kriptovalutát, vagy digitális képeslapot lehet létrehozni. Úgy tűnik, a lehetőség egyelőre csak az amerikai felhasználóknak elérhető.

A Bitpay lehet a partner

A Reddit fórumozói úgy tudják, a redmondi cég a Bitpay-jel dolgozik közösen a projekt megvalósításán. Egyelőre sem a Microsoft, sem a Bitpay nem kommentálta a híreket, de ha igazak, akkor még a Google-t is beelőzték a bitcoin bevezetésével.

A lépésnek már februárban voltak előjelei, amikor a Microsoft lehetővé tette felhasználóinak a Bing keresőmotor frissítésével a valutaátváltást bitcoinra. Októberben Bill Gates is hitet tett a digitális fizetőeszköz mellett.