A lájkgomb párját tervezi a Facebook

Like gombok, facebook, google+, youtube
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg szerint biztosan nem diszlájk lesz a neve.
Vágólapra másolva!

A Facebook vezetője erről a cég amerikai központjában tartott, interneten is közvetített előadáson beszélt, ahol az egyik résztvevő megkérdezte tőle, hogy tervezik-e nemtetszés kifejezésére szolgáló diszlájk gomb bevezetését.

Gondolkodnak egy újabb gombon

Erre Mark Zuckerberg azt válaszolta, hogy cégénél "gondolkodnak rajta". Ám a bővebb válaszból hamar kiderült, hogy semmiképp sem terveznek diszlájk névre hallgatót a weboldalakba illeszthető, és a facebookos megjegyezéseknél megjelenő gombból - írja a VentureBeat. Ez szerinte nem szolgálná a felhasználói közösség javát.

Like gombok, facebook, google+, youtube Fotó: Origo



Azt azonban Zuckerberg maga is beismerte, hogy a lájkolás gyakran félreérthető gesztus a Facebookon: ha például valaki arról küld bejegyzést, hogy megbetegedett, azt lájkolni nem egyértelmű. A cégvezető szerint egyébként a negatív dolgokat sem ciki lájkolni, azzal ugyanis szerinte pozitív érzéseinket közvetítjük ismerősünk felé.

Valamit kitalálnak

A Facebook alapítója a rendezvényen elmondta, hogy maguk is érzik, hogy az egysíkű lájkolás mellett ki kellene bővíteni az oldalon az érzelmek kifejezésének lehetőségét.

Ennek pontos mikéntjére azonban jelenleg is keresik a receptet, kísérleteznek a lehetséges megoldásokkal, konkrét bejelentésre ezzel kapcsolatban azonban nem érdemes számítani a közeli jövőben.