Ilyen edzeni a virtuális valóságban

Edzés a virtuális valóságban
Vágólapra másolva!
Virtuális sisakkal a fejünkön a panel helyett a tengerparton végezhetjük a reggeli tornát.
Vágólapra másolva!

Az osztrák Runtastic cég régóta foglalkozik formabontó fitneszalkalmazások fejlesztésével. A vállalat nemrég mutatott be egy olyan appot, amely lehetővé teszi, hogy a Google Street View-n is visszanézhessük, merre jártunk kocogás közben, most pedig egy olyan szoftverrel rukkoltak elő, amellyel a virtuális térben lehet edzeni - írja a Gizmodo.

Edzés a virtuális domboldalon a Runtastic appjával Forrás: Runtastic

Reggeli torna a tengeparton

Az egyelőre fejlesztőknek szánt, de már működőképes Oculus Rift sisakra írt programmal egzotikus helyeken lehet tornázni a virtuális valóságban. Ehhez a sisakon kívül egy mozgáskövető kamerára, például egy Microsoft Kinectre is szükség van.



A cég szoftverével a fekvőtámaszokat és a guggolásokatt egy lankás domboldalon, tengerparti villában vagy akár egy fekete lyuk közepén is végezhetjük. Akár a Runtestic hét perces napi edzésprogramját vagy jógagyakorlatokat is el lehet végezni a virtuális térben, ami a cég szerint komoly inspirációt ad az edzéshez.

Tornázni sisakkal a fejünkön?

A gyakorlatok hibátlan kivitelezésében virtuális személyi edzők segítik a felhasználókat. A társaság januári CES technológiai expón szeretné bemutatni az alkalmazást végleges változatát. Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy miként lehet egy vezetékekkel a számítógéphez csatlakozó sisakkal a fejünkön tornázni úgy, hogy a képernyőből igazából ki sem láthatunk.

Edzés a virtuális valóságban Forrás: Runtastic


Addig a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a szoftver bővítésén, a tervek szerint a legújabb változatban már az edzéskörnyezet testre szabására is lehetőség nyílik majd, és az app a teljesítményünkkel kapcsolatos statisztikákat (például az elégetett kalóriák számát) is meg fogja jeleníteni.

Ilyen virtuális sisakban edzeni - vegyük észre a kábelt! Forrás: Runtastic