Remekelt a ZTE: hangvezérléssel irányítható a csúcsmobil

zte star 2 okostelefon
A világ talán legjobb hangvezérlését kapta a ZTE Star 2
Vágólapra másolva!
Bemutatta a ZTE a Star 2 új okostelefont: a világ talán legjobb hangvezérlő szoftverével ellátott készüléket érintés nélkül is használhatjuk.
Vágólapra másolva!

A ZTE Kína legmagasabb épületében mutatta be a Star 2, új okostelefont, amelyet elképesztő tudású hangvezérlő szoftverrel láttak el. A készüléket kéz használata nélkül tudjuk használni: hangvezérléssel lehet hívást kezdeményezni, üzenetet küldeni, appok között ugrálni, fotózni vagy akár navigálni is. Úgy tűnik a kínai cég nagyon kitett magáért, a világ talán legjobb hangvezérlő szoftverét fejleszthették ki.

Jól ért angolul is

A kínai nyelvre fejlesztett eszközt a Cnet angolul tesztelte. Minden további nélkül tudtak csak hangvezérléssel fotót készíteni: a “capture” és “cheese” szavakra rögzült a kép. A telefon megérintése nélkül ki tudták kapcsolni a vakut, vagy átváltani az előlapi kamerára, ahogy az “Exit camera” parancsra kilépett az alkalmazásból.

Ha megnyomjuk a bekapcsolót gombot és a fülünkhőz emeljük a készüléket, az megkérdezi, kit akarunk felhívni. A Star 2-nek parancsba adható, hogy nyisson meg egy appot, vagy váltson át egy másikra, illetve ha az nincs telepítve, akkor tegye meg.

Olyan, mint a Honor 6

A telefon Android 4.4 operációs rendszert futtat a ZTE saját MiFavor 3.0 felületével, amely a többi kínai indítóra hajaz: az LG G3 és az Asus ZenFone 5 is éppen ilyen kezdőképernyőt kapott.

A Star 2 egy 5 colos, full-HD kijelzőt kapott, lekerekített sarkok keretezik az alumínium vázat. A 13 megapixeles kamerát a Sony negyedik generációs szenzorával látták el, és dual-Led vakuval. Az előlapi lencse 5 megapixeles.

A ZTE készüléke a szupergyors mobilinternetet biztosító LTE-támogatást kapott. Egy 2,3 gigahertzes processzorral, 2 gigabájt memóriával, 16 gigabájt tárhellyel és 2300 milliamperórás akkumulátorral szerelték fel.

A világ talán legjobb hangvezérlését kapta a ZTE Star 2 Forrás: Origo

A kínai vásárlók mától rendelhetik meg az új telefont, átszámítva 400 dollárért, azaz mintegy 105 ezer forintért kapható - a Honor 6 kezdőára is éppen ennyi volt.