Saját bolhapiacot indíthat a Facebook

Facebook Sell Something csak kistop méretű
Vágólapra másolva!
Rendet vágna a használt cikkek adásvételére létrehozott csoportok között.
Vágólapra másolva!

Az ehhez szükséges „Sell Something” (adj el valamit) felületet már javában teszteli a Facebook, erről a portál egy képernyőmentést is közölt. A közösségi oldal az új felülettel egyszerűbbé és átláthatóbbá tegye a dolgok adásvételét rendszerében, ahol jelenleg is temérdek fogyasztói csoport működik. Ezek tagjai olcsó ruhákat, sportszereket, háztartási eszközöket és számtalan más portékát adnak-vesznek egymás között.

A Next Web szerint az eladóknak mindössze annyit kell tenniük, hogy miután rákattintottak a Facebook címlapján, az új bejegyzés írása mellett lévő Sell Something-gombra, egy felugró ablakban megadják, mit és milyen áron szeretnének elpasszolni. Azt is meg kell adniuk, hogy hol és milyen feltételekkel vehetik át a vásárlók a tárgyakat.

Ilyen lehet a Facebook új felülete Forrás: Next Web



A hirdetéshez egy rövid leírást és fotókat is mellékelhetnek – épp úgy, mint a Vaterán vagy az eBayen. A rendszer szépen formázott posztként jeleníti meg a hirdetést a felhasználók által kiválasztott Facebook-csoportok üzenőfalán, amelyhez a többi bejegyzéshez hasonlóan bárki szabadon hozzászólhat. A cég természetesen nem vállal felelősséget a felületein forgalmazott termékekért.

A Facebook egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mikor akarja hivatalosan is elindítani az internetes bolhapiacot.


Ilyen hirdetések várhatók az oldalon Forrás: Next Web