Végre értelmet nyert az okospánt

okospánt karkötő óra alvás film tévé
A KipstR karkötő érzékeli, ha elaludtunk a tévé előtt
Vágólapra másolva!
A KipstR egy 3D-nyomtatott okoskarkötő, amely érzi, ha elalszunk a tévé előtt, és felveszi a megkezdett műsort.
Vágólapra másolva!

A Virgin Media két tizenévessel szerelkezett fel, hogy megoldja azt a problémát: ha elalszunk a tévé előtt, hogy ne maradjunk le kedvenc műsorunkról, egy élő futball-közvetítésről vagy egy megkezdett krimi végéről. Egy felmérés szerint a britek évente 51,3 millió órányi tévéadásról maradnak le az ebéd utáni szunyokálás miatt.

Az új okoskarkötő éppen ezen problémát orvosolja: az alvásszenzor érzékeli, ha elbóbiskoltunk, és parancsot ad a tévének, hogy kezdje rögzíteni az adást. Ha idő közben felébredünk, akkor sincs semmi baj: oda tekercsel a set-top-box, ahol épp tartottunk alvás előtt. Ha idő közben valaki elkapcsol, a felvételt ez sem befolyásolná: a tévé a háttérben rögzíti, amit mi félbehagytunk.

A KipstR karkötő érzékeli, ha elaludtunk a tévé előtt Forrás: Rosie Hallam

A KipstR 3D-nyomtatott karkötő, pulzusmérője a Samsung megoldásához hasonlóan az erekben áramló vért világítja át. A pántból egyelőre csak prototípus készült, a Virgin Media tervei szerint a végleges változatba további funkciókat építenének be.

Így például a karkötő vizsgálná viselője érzelmi reakcióit a különböző műsorok és filmek megtekintése közben, a statisztikák alapján pedig ajánlásokat dobna ki.

A cég az ünnepi időszak alatt teszteli a pántot - a nagy karácsonyi vacsorák után alszanak be a legtöbben.