Ismét lobog a zászló a Pirate Bayen

pirate bay
Ismét lobog a zászló
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb torrentoldal, a Pirate Bay két hét után életjelet adott: ismét leng a zászló a kalózok hajóján.
Vágólapra másolva!

Ismét lobog a zászló a The Pirate Bay eredeti domain-címén, a svéd .se végződésű portálon, ahol egy számláló mutatja, mióta nem lehet elérni a világ egyik legnagyobb torrentoldalát. A szájt egy új, moldovai - vagy arra mutató - szerverről üzemel jelenleg.

Látszólag Moldovából üzemel a Pirate bay Forrás: Origo

Mintegy 30-50 ember kezeli a torrentoldalt, múlt héten már jelezték, hogy dolgoznak a Pirate Bay visszatérésen, hamarosan életjelet adnak - ez most megtörtént. A "Mr 10100100000" becenevű adminisztrátor elmondta, nem aggódnak: a portál nem lesz túl sokáig elérhetetlen. "Nem lepett meg minket a razzia. Benne van a pakliban."

A Pirate Bay csapata az isohunttal közösen egy új projektbe is kezdett a hasonló leállásokat elkerülendő: a torrentoldal forráskódját elérhetővé teszik, így bárki tudja majd üzemeltetni azt. "Olyan lesz, mint a Spartacus című klasszikusban: bárki felállhat és azt mondhatja: Én vagyok a Pirate Bay."

Ismét lobog a zászló Forrás: Origo

A Pirate Bay szervereit, számítógépeit és más eszközöket december 9-én foglalta le a svéd rendőrség, szerzői jog megsértése címén. Több áldozata is volt a razziának: a torrentoldal fóruma, a Suprbay is leállt, ahogy hasonló oldalak - EZTV, Zoink, Torrage, Istole, Bayimg, Pastebay - is elestek.

A Pirate Bay egy Costa Rica-i címről korábban megjelent: ezen már keresni és böngészni is lehetett a torrentek között - ahogy az említett portálok is sorra állnak fel újra.