Minden idők legjobb filmje a The Interview?

Kim Dzsongun
(FILES) This undated file picture released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on July 28, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) with Korean People's Army (KPA) service personnel, attending a performance given by the State Merited Chorus at the People's Theatre in Pyongyang. North Korean leader Kim Jong-Un was an apparent no-show when his rubber stamp parliament convened on September 26, 2014 for its second session this year, an absence likely to fuel speculation about his health. REPUBLIC OF KOREA OUT AFP PHOTO / KCNA via KNS / FILES THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Tízezrek pontozzák felül a The Interview című filmet, hogy a Sony a hackerek fenyegetése ellenére bemutassa azt.
Vágólapra másolva!

Jót tett a botrány a The Interview című filmnek, amelynek december 25-i bemutatóját a Sony az utolsó pillanatban lefújta, miután a legnagyobb amerikai mozik tartva a hackerek fenyegetésétől nem kívánták azt játszani. Az idén, de talán az elmúlt évtizedben nem kapott ilyen jó visszajelzést egy film sem a nézőktől: az imdb portálon 10/10 maximális pontszámot ért el.

10/10 pontszámot ért el a The Interview az imdb-n Forrás: Origo

A nézők a Sony döntése ellen tiltakozva ellepték a gyűjtőoldalakat, míg az imdb oldalán több mint 22 ezren adtak maximális pontszámot a filmnek, addig a Rotten Tomatoesnál egy nap alatt háromról 4,2-es átlagra turbózták fel az értékelést: közel harmincezren kattintottak a portálon. A honlapra látogatók 96 százaléka szeretné látni a filmet.

Torrentoldalakon terjesztenék

Maga Barack Obama amerikai elnök is kritizálta a Sony lépését, ugyanakkor a cég azzal védekezett, nem ő, hanem a forgalmazók és a legnagyobb mozik határoztak úgy, a nézők biztonsága érdekében inkább nem vetítik az alkotást.

A Sony még nem döntött róla, hogy mikor vagy hol mutassa be végül a filmet, felmerült, hogy saját videostreamelő szolgáltatásán, a Crackle-n keresztül osztaná meg ingyen, de több portál, így egyebek közt a BitTorrent is felajánlotta, hogy szívesen kiadja, segít a terjesztésben.

A film robbantotta ki a botrányt

Vélhetően a vígjáték robbantotta ki a botrányt, amelynek keretében november végén észak-koreai hackerek megtámadták a Sony rendszerét, és onnan bizalmas adatokat, köztük céges levelezést, a munkatársak és sztárok személyes adatait, illetve bemutatásra váró filmeket loptak el, majd szivárogtattak ki. A filmben két újságírót Kim Dzsongun észak-koreai vezér elleni merénylet végrehajtásával bíz meg az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA).

A The Interview kulcsjelenete: Kim Dzsongun hamuvá ég Forrás: Origo

Szakértők szerint a Sonynak eddig félmilliárd dollár kára keletkezett. A hackertámadást azóta nemzetbiztonsági ügynek nyilvánították, Washington arányos mértékű válaszlépést ígért, ugyanakkor Phenjan újabb kibertámadásokkal fenyegetőzött.