Közzé tette a Sony a botrányos filmet

sony hacker film torrent
Biztonsági őr sétál a Sony Pictures székháza előtt
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai botrányt kiváltó The Interview című filmet ma közzé tette a Sony: a Google, a Microsoft szolgáltatásain keresztül és egy arra dedikált honlapról tölthető le - első körben az Egyesült Államokból.
Vágólapra másolva!

A Sony bejelentette, ma közzé teszi a The Interview című filmet, amely a szerverei ellen indított észak-koreai hackertámadásokat és fenyegetéseket kiváltotta. A vígjáték a tervek szerint magyar idő szerint este 7 órától tölthető le az Egyesült Államokból a Google szolgáltatásain: a Playen és YouTube-on keresztül, a Microsoft Xbox Video platformról és egy deidkált honlap, a SeeTheInterview.com-ról a Stripe-nak köszönhetően.

A film kölcsönzése 6 dollár, azaz kicsit több mint 1500 forint - vélhetően 30 nap áll majd rendelkezésünkre, hogy megtekintsük -, míg a vásárlás HD-minőségben 15 dollárba, azaz 4000 forintba kerül.

Az iTunes egyelőre nem került be a megosztók közé, de nem zárható ki, hogy később ők is csatlakoznak az együttműködéshez - ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az Apple Tv YouTube-csatornáján ki lehet kölcsönözni a filmet.

További forgalmazók is csatlakozhatnak a közel jövőben (a Netflix-szel is folynak a tárgyalások), de már biztos, hogy csak karácsony után, így aki az ünnepek alatt akarja megtekinteni filmet, az a Google és Microsoft felületein találja meg.

A Google közleményében azt írta: a Sonyval közösen úgy vélték, "nem nézhetjük tétlenül, ahogy egy tucatnyi ember meghatározza a szólásszabadság határait egy másik országban".

A Sony Pictures rendszerét november végén támadták meg, onnan bizalmas adatokat, köztük a dolgozók és hollywoodi sztárok személyes adatait, illetve bemutatásra váró filmeket loptak el, majd szivárogtattak ki.

A vizsgálat alapján Észak-Koreából indították a hackertámadást, ugyanakkor a kommunista rezsim tagadja a vádakat. A fenyegetések hatására a mozihálózatok, és végül a Sony is lefújta a The Interview december 25-i bemutatóját - helyette ma online tették azt közzé.

A vígjáték két újságíróról szól, akiket az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun elleni merénylet végrehajtásával bíz meg.