Több ezer jelszót és bankkártya-adatot loptak el hackerek

anonymous hacker tüntetés jelszó támadás
anonymous
Vágólapra másolva!
Több mint 13 ezer felhasználó adatait lopta el és tette közzé az Anonymous. Úgy tűnik, nem csak leállt és akadozik a Playstation és az Xbox platform, de fel is törték a hackerek.
Vágólapra másolva!

Teljesítette karácsonyi fenyegetését az Anonymous: több mint 13 ezer felhasználó adatait lopták el és tették közzé. Az Amazon, a Playstation, az Xbox, a Hulu Plus, a Walmart és más online platformokat törtek fel: onnan felhasználóneveket, jelszavakat, sőt bankkártya-adatokat szereztek meg biztonsági kóddal és lejárati dátummal együtt.

Az online áruházak, játék és video platformok mellett pornóoldalakat is levadásztak, az érintett cégek teljes listáját a Daily Dot szedte össze. Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen módszerrel jutottak a hackerek a személyes adatokhoz, biztonsági szakértők mindenesetre azt ajánlják, hogy akinek van profilja az említett platformokon, azt változtassa meg, és figyelje a kártyamozgásokat is.

A botrányfilmet is megosztották

Hogy a hackerek feltegyék az i-re a pontot, az észak-koreai botrányfilmet, a The Interview-t is közzétették egy nyilvános fájlmegosztón. Amikor a Sony a fenyegetések és a mozik viszakozása miatt lefújta a december 25-i hivatalos bemutatót, az Anonymous jelezte, hogy akkor maguk hozzák nyilvánosságra.

Ugyan végül a filmstúdió bemutatta a vígjátékot karácsonykor a Google és a Microsoft szolgáltatásain keresztül, ez nem akadályozta meg abban a hackereket, hogy betartsák ígéretüket. A film népszerűségét jelzi, hogy a bemutatót követő első 24 órában több mint 900 ezer alkalommal osztották meg torrenten keresztül.

Leállt a Playstation és az Xbox

Az ellopott adatokat mindössze egy nappal azután tették közzé, hogy a Lizard Squad vállalta a felelősséget azon hackertámadásért, melynek során leállt és a mai napig akadozik a Playstation és az Xbox hálózata épp az év legforgalmasabb időszakában: karácsonykor. A konzol népszerű ajándék volt idén: de hiába kapott valaki, alig volt eddig lehetősége kipróbálni azt.