Visszakérhetjük a vacak appok árát az Apple-től

Apple App Store
Vágólapra másolva!
A vásárlás után két hétig van erre lehetőség egy új uniós szabályozás miatt. Elképesztően bonyolult pénzt visszakérni az Apple-től, de megmutatjuk, hogyan kell.
Vágólapra másolva!

Az Apple az Európai Unió új, a fogyasztók védelme érdekében életbe lépett direktívája nyomán kényszerült módosítani az App Store pénzvisszatérítési gyakorlatán.

Két hétig visszakérhetik a pénzüket

Ezentúl az appok megvásárlását követő két héten belül kérhetnek pénzvisszatérítést az Apple-től az uniós felhasználók. A vállalatnak pedig minden egyéb feltétel nélkül visszautalja nekik az alkalmazások árát 14 napon belül, ilyen esetben természetesen az appok törlődnek is a készülékről.

Jobbra keresse az Account linket az iTunesban Forrás: Origo

A Google-nél ez még csak két óra

A Google esetében e sorok írásakor még más a visszatérítési gyakorlat: a Google Playen vett alkalmazásokat két órán át szabadon lehet használni, ha ezen belül töröljük őket, az árukat automatikusan visszatéríti a cég. Az Ars Technica úgy tudja, hogy a Google a két hetes elállás lehetőségét jelenleg a Google Play zeneboltjában biztosítja.

Magától szinte senki nem találná meg


Az iMagazin egy .pdf fájlban publikált, magyar nyelvű leírást is talált az Apple honlapján a megrendelések lemondásával kapcsolatban. Az ügyfeleknek vagy az ebben foglaltak alapján kell az Apple luxemburgi képviseletének e-mailt küldenie a vásárlásról, vagy az iTunes kliensprogramból kérhetik a visszatérítést.

A visszatérítést meglehetősen kacifántos úton lehet kérni: a Macre és Windowsra letölthető iTunes programba előbb be kell lépni a használt Apple-fiókkal, majd kiválasztani felül az App Store gombot, ezután pedig jobboldalt az Account linkre kattintani.

Itt a See all feliratra kell kattintani Forrás: Origo

Ezután megnyílik a saját fiókunk adatait tartalmazó felület, ahol a Purchase History nevű részt kell megkeresni, és ott rákattintani a See All gombra. Ekkor megnyílik egy felület, ahol az összes vásárlásunkat végignézhetjük. Itt a Report a problem feliratú gombra kell kattintani.

A Report a problem gombra kattintson! Forrás: Origo

Ezután egy hasonló felület jelenik meg, a programok címei mellett egy-egy Report a Problem felirattal. Ha ezekre kattintunk, böngészőben nyílik meg az a felület, ahol végre visszatérítést kérhetünk.

A nem megfelelő app melletti Report a problem feliratra kell kattintani. Erre megnyílik majd a böngésző Forrás: Origo

A lenti képernyőmentésen látható az utolsó felület, ahol a visszatérítést kérhetjük. Ehhez az "I Would like to cancel this purchase" opciót válasszuk ki, kitölteni semmit sem kell. Ha a lemondást elküldtük, az Apple e-mailben is küld egy visszaigazolást erről, amelyben a cég azt ígéri, hogy 5-7 napon belül visszautalja a kérdéses összeget. Ne feledjük, a visszatérítés csak 14 napon belül kérhető.

I would like to cancel this purchase Forrás: Origo

edfgsf