Egy okos svájci óra, jó áron

withings activité pop okosóra
A Withings Activité Pop egy olcsóbb, de szép okosóra lett
Vágólapra másolva!
Nem teljesen svájci gyártmány, de nem is kerül több százezer forintba a Withings legújabb okosórája, az Activité Pop.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi és fitnesz kiegészítőiről ismert Withings nemrég mutatott be egy minőségi svájci órát, melybe okos funkciókat is rejtett. A Withings Activité egy sima analóg óra, úgy néz ki, mint amelyet viseltünk az elmúlt évtizedek során, mégis kicsit több annál.

Cédric Hutchings saját Withings órájával Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jan Haas

Képes például az aktivitást figyelni, lépést számlálni, vagy akár monitorozni az alvási szokásokat. Egy okos ébresztő funkcióval is ellátták: rezeg a készülék az előre beállított időben. Mindemellett egy felső kategóriás óra: két színben kapható, cserzett bőr szíjjal, egy műanyag csereszíjjal, zafír számlappal és rozsdamentes acél hátlappal.

Maga az óramű svájci gyártmány, megfelel a legmagasabb szintű, szigorú követelményrendszernek. Az elegancia az árban is megjelenik: 450 dollárért, azaz 220 ezerért forintért kapható - a svájci órák között ez egyébként alacsony árfekvésnek számít.

A Withings Activité Pop egy olcsóbb, de szép okosóra lett Forrás: Withings

A Withings most egy középkategóriás modellt is bemutatott: az Activité Pop már nem kapta meg a "Swiss Made" feliratot, de harmad annyiba kerül, mint a luxusóra. A szilikon szíj azúr, cápaszürke és homok színben lesz kapható - vagyis kék, fekete és bézs. A szerkezet egy műanyag borítással ellátott fémlap.

A Pop okosórával már le se kell cserélni a szíjat úszás közben Forrás: Mister Gu/Gunther Gheeraert

A Pop előnye, hogy mindig viselhetjük, úszás vagy zuhanyzás előtt és után sem kell szíjat cserélni. Az óra ráadásul már 30 méter mélységig vízálló, míg a sima Activité csak 5 méterig bírja. Nem kell minden nap tölteni: egy gombelemmel 8 hónapig kitart. Így gyakorlatilag a háttérben láthatatlanul teszi a dolgát: gyűjti az adatokat, továbbítja azt a telefonra, statisztikákat készít és tanácsokkal lát el.

Az okosóra apró rezgéssel ébreszt Forrás: Withings

Az óra Bluetoothon keresztül csatlakozik az okostelefonhoz, az ingyenesen elérhető Health Mate app iOS alatt és Androidon is elérhető.