Már a mosógépbe is mosógépet szerelnek

Az LG dupla mosógépe
Vágólapra másolva!
Nem várt fejlesztés: az LG legújabb mosógépébe a mérnökök egy második mosógépet építettek be. Alulról lehet előhúzni.
Vágólapra másolva!

Nemrég kipróbáltuk a Samsung okostelefonról vezérelhető méregdrága mosógépét, de az LG fejlesztése még azon is túltesz.

Két mosógép jobb egynél?

A dél-koreai cég mérnökei ugyanis azt találták ki, hogy legújabb csúcskategóriás mosógépükbe egyenesen két készüléket építenek be.

A Twin Washnak nevezett berendezés alapját képező ötlet nem olyan őrült, mint amilyennek tűnik. Ha például csak kevés ruhát kell tisztítani, elég elindítani az alulról előhúzható második, takarékosabban működtethető dobban a mosást. Ha túl sok a szennyes, egyszerre mindkét egységben lehet mosni, és azonos idő alatt több ruhával végez a gép.

Ráadásul a két dobban eltérő mosóprogram futhat, az egyiket telepakolhatjuk például lepedőkkel, míg a másikban a kényes gyapjúpulóverek tisztulnak.

Csipog a mobil, ha kész a mosás

Az új mosógép wifin keresztül képes kommunikálni tulajdonosa okostelefonjával és táblagépével: például megüzeni a kütyüknek, ha véget ért a mosás, és kivehető a tiszta ruha. A telefonról indítani is lehet a mosást, de új, adott ruhatípusokhoz igazodó mosóprogramokat is lehet letölteni a készülékre. Ezeket egyszerűen, a telefont egy NFC lapkához érintve lehet a mosógépre juttatni. Az LG extrája a hangvezérlés, ami a telefonos appon keresztül érhető el – egyelőre nem tudni, milyen nyelveket támogat.

A kényelmesebb hozzáférhetőség érdekében egyébként a felső dobot magasabbra, és egy kicsit megdöntve építették a mosógépbe. A dupla mosógépben egyébként speciális mosótechnológia és a tisztítást segítő gőzgenerátor is megtalálható, a TurboWash 2.0 a gyártó szerint a mosószert juttatja hatékonyabban az anyagra, és a ruhaszárító megoldása is hatékonyabb és takarékosabb. Azt még nem árulta el a gyártó, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvenni a dupla mosógépet.

Az LG dupla mosógépe Forrás: LG