A magyar appon minden perc drága

másnaposság
másnaposság
Vágólapra másolva!
A magyar fejlesztésű Snopy ébresztő app választás elé állítja a felhasználót: tovább alszik és fizet, vagy felkel.
Vágólapra másolva!

A hétalvóknak már számos ébresztő megoldást feltaláltak már a repülő ébresztő órától kezdve az idegenek hívásával ébredésen át a drónra szerelt csörgőig. Tóth Csaba és Némethi Balázs egy olyan appot fejlesztett, ami az eddigi leghatásosabb módszer lehet: ha ugyanis tovább alszik az ember, minden percért fizetni kell.

Dönteni kell: idő vagy pénz?

De hogyan is működik? Az ingyenesen letölthető Snopy jelez az előre beállított időben, a felhasználót pedig döntés elé állítja, mi a fontosabb neki: hogy aludhasson még, vagy a munkával megkeresett kis forintjai. Ha ugyanis rányom a szundi gombra, az app automatikusan leemel egy kisebb összeget a számlájáról.

A legaljasabb ébresztési megoldást találták ki Forrás: Origo

Az összeget nem közvetlenül vonják le: négy csomag közül választhatunk, a legolcsóbb 2 dollárba, a legdrágább 50 dollárba kerül, majd ezen feltöltött kreditekből fölözi le a szundik értékét az app.

Fél dollár egy szundi

Egy szundizás fél dollárba, azaz mintegy 130 forintjába kerül a felhasználónak – ám a tervek szerint a jövőben tetszőleges összeget lehet majd beállítani, attól függően, mennyire akarjuk motiválni magunkat.

Minden egyes szundiért fizetni fog Forrás: Origo

A szundikból származó bevételt az app további fejlesztésére költik. Ugyan kezdetben felmerült a jótékonyság is, ez kontra produktív lett volna. A Snopy célja ugyanis, hogy felébredjünk és felkeljünk, de egy jó ügyre hivatkozva biztosan sokan szívesen vissza feküdnének még pár perc erejéig.

Az ötlet a 9gagről származik

Az appot szilveszterkor töltötte fel a magyar csapat az Apple Store áruházába, ahol tegnap vált elérhetővé. Csak iOS 7.0-nél újabb operációs rendszer alatt fut, de a tervek szerint februártól androidos telefonon is használhatjuk majd.

A népszerűségét mutatja, hogy azóta több százan töltötték le, a kritikák azonban nem feltétlen pozitívak: sokan panaszkodnak rá, hogy folyamatosan leáll vagy sötét képernyőt mutat az alkalmazás.

Azóta az eredeti képpel együtt terjed az app Forrás: Origo

Az alapötletet Manu Chornet egy grafikája adta, amelyet aztán a 9gagra töltött fel: egy olyan appot ábrázolt, amelynél fizetni kell a szundiért majdnem egy dollárt. A magyar fiúk majdnem egy éve kezdték el az app megvalósítását - a 9gagen azóta már a Snopy alkalmazással együtt terjed az eredeti kép.