Charlie Hebdo hadművelet: megkezdte a háborút az Anonymous

anonymous hacker tüntetés jelszó támadás
anonymous
Vágólapra másolva!
Nagyszabású támadássorozatot indított az Anonymous hackercsoport a dzsihádisták ellen. Az első akció lezajlott szombat éjjel.
Vágólapra másolva!

Háborút indít az Anonymous az iszlamista szélsőségesek ellen a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségében elkövetett mészárlás nyomán. Mint fogalmaznak, mindig kiálltak a sajtó- és szólásszabadság mellett, ez most sem lesz máshogy. "A mi felelősségünk is, hogy reagáljunk. (...) Az Anonymous feladata, hogy minden állampolgárt emlékeztessen, a sajtószabadság a demokrácia egyik alappillére."

Azt ígérik, minden olyan szervezetet és vállalatot levadásznak, amelyek kapcsolatban álltak az elkövetőkkel. Ahogy a közösségi oldalakon is a terroristák után kutatnak. "Lenyomozunk titeket, megtalálunk, és nem hagyunk nyugtot!"

A háború elkezdődött, a mára elérhetetlenné vált charliehebdo.com honlapon egy számláló pörgött visszafelé, a nagyszabású akció így magyar idő szerint reggel 9 órakor kezdetét vette.

Szombaton éjszaka az Ansar-alhaqq.net dzsihádista oldal vált elérhetetlenné pár órára. Azt nem tudni, milyen módon bénították meg a portált a hackerek, de vélhetően túlterheléses támadást (DDoS) indítottak, hogy elérhetetlenné tegyék.

Az ismeretlen tagokból álló Anonymous a @YourAnonNews Twitter-oldalon jelenti be közleményeit, de a Charlie Hebdo hadműveletnek most külön fiókot nyitottak (@OpCharlieHebdo). A hackerek korábban olyan nagy cégek ellen indítottak már sikeres támadást, mint a Mastercard vagy a Paypal.