Újraindult az internet legismertebb drogáruháza

Silk Road Reloaded
Vágólapra másolva!
Fizetni a legismertebb internetpénzek bármelyikével lehet, a Tor helyett az I2P szoftverrel lehet elérni a Silk Road Reload illegális szolgáltatásait. Nem lesz könnyű bezárni az oldalt.
Vágólapra másolva!

Az eredeti Silk Road a legismertebb olyan internetes áruház volt, ahonnan illegálisan beszerezhető javakat, többek közt drogokat és fegyvereket is lehetett rendelni. Bár az oldal a Tor nevű anonim hálózaton működött, a hálózat rendszerének gyengeségeit kihasználva végül sikerült lekapcsolnia a Szövetségi Nyomozóhivatal (FBI) munkatársainak az áruház első és második online oldalát is.

A Tor helyett az I2P hálózaton működik

A vasárnap elindult Silk Road Reloaded szolgáltatásait már nem a Toron, hanem az Invisible Internet Project, az I2P hálózatán keresztül lehet elérni. Ez a Torhoz hasonlóan ugyancsak az anonimitást biztosítja a netezőknek és a honlapok működtetőinek, használatához külön kliensprogramot kell feltelepíteni - írja a Motherboard.

Silk Road Reloaded Forrás: Motherboard



Míg az eredeti Silk Roadon kizárólag Bitcoinnal lehetett fizetni, a Reloadedben már összesen nyolcféle internetpénzt, többek közt a Darkcoint, Dogecoint és az Anoncoint is elfogadják. A kriptopénzek alkalmazása azért fontos, mert az ezekkel való fizetés útvonalát nem lehet úgy visszakövetni, mint mondjuk egy bankkártyás fizetését.

Nehezebb lesz bezárni

Míg a Tor-hálózat üzemeltetői és fejlesztői ismertek, az új webbolt által használt I2P üzemeltetői titkolják kilétüket, csupán nickneveik érhetők el az oldalon. Az új anonim hálózat működése kevésbé centralizált a Tornál, így az új Silk Road üzemeltetőit még nehezebb feladat lesz felkutatnia a hatóságoknak.