Kínai kihívót kapott az iPhone 6 Plus

Xiaomi Note
Vágólapra másolva!
Van, amiben a Xiaomi új csúcsmobilja jobb az Apple mobiljánál. Persze sokkal olcsóbb is.
Vágólapra másolva!

"A mi telefonunk könnyebb, vékonyabb, keskenyebb és rövidebb az iPhone 6 Plusnál. Pedig a mi képernyőnk nagyobb" - jellemezte a Xiaomi elnök-vezérigazgatója cége két új tepsimobilját.

A Mi Note és Mi Note Pro készülékek dizájnja egyáltalán nem emlékeztet az Apple termékekre, pedig az eladások száma alapján a mobilgyártók élmezőnyébe került kínai gyártó táblagépe még amerikai riválisának külsejét koppintotta.

A kínai csúcsmobilból sem marad ki semmi

Az 5,7 colos képernyővel szerelt készülékek 161 grammot nyomnak, vastagságuk 6,95 milliméter: ez a valóságban tizedmilliméteres előnyt jelent az iPhone 6 Plushoz képest. A Mi Note és a Note Pro modellek abban különböznek, hogy az utóbbi modell drágább, mert nagyobb felbontású, 2560x1440 pixeles érintőképernyővel van felszerelve, míg a Note-ba 1920x1080 pixel felbontású panel kerül, de külsőre ezek szinte teljesen egyformák.

A Xiaomi Mi Note Forrás: Xiaomi



A Pro változat gyorsabb processzort, és 3 gigabájt helyett 4 gigabájt memóriát tartalmaz, míg olcsóbb társa 16 gigabájtos változatban is elérhető lesz. Mindkét típus működik 4G hálózaton is, és képes két darab SIM-kártyát is fogadni, viszont nem a legújabb, hanem csak 4.4-es Google Android szoftverrel kerülnek a boltokba.

Mindkét modellt Sony gyártmányú, jó minőségű, 13 megapixeles hátlapi kamerával szerelik fel, képstabilizátorral kiegészítve. Az előlapi szelfikamerájuk pedig csak 4 megapixeles, de egy szokásosnál jobb képérzékelő szenzora van. Háromezer milliamperórás akkumulátoruk valószínűleg több mint egynapos használatot biztosít egy feltöltéssel.

Azért nagy szám, mert ilyen olcsó

Míg a Xiaomi Note már a jövő héttől elérhető lesz Pekingben, a Note Pro csak március végétől kerül forgalomba. A kínai gyártó telefonjai azért érdekesek, mert csaknem ugyanolyan felszereltségűek, mint az Apple csúcsmobilja: a Pro változat felbontása jobb is, bár egyik sem tartalmaz ujjlenyomat-olvasót.



Ezek a kínai mobilok azonban sokkal olcsóbbak az iPhone-nál. A Mi Note nagyjából százezer forintnak megfelelő jüanba, a Note Pro pedig százötvenezer forintnak megfelelő jüanba kerül majd. Azt még nem tudni, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvenni más országokban a készülékeket, pedig a cég több készülékét már Magyarországon is forgalmazzák.