Nem is akarja megvenni a Blackberryt a Samsung

Vágólapra másolva!
Cáfolta a hét és félmillió dolláros felvásárlásának tényét a kanadai mobilgyártó. Úgy tűnik, a Samsung mégsem veszi meg a céget.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség magyar idő szerint szerda éjjel adta hírül azt, hogy információi szerint a Samsung hét és félmilliárd dollárért, vagyis több mint kétbillió forintért felvásárolná a főként üzleti mobiljairól ismert kanadai Blackberry céget. A hírügynökség szerint az óriási összeget elsősorban azért fizette volna ki a Samsung a Blackberryért, hogy megkaparintsa a kanadai vállalat szabadalmait.

Bár a Reuters arról számolt be, hogy a két vállalat vezetése a múlt héten tárgyaltak a lehetséges akvizícióról. Csütörtök reggelre azonban egy rövid közlemény jelent meg a Blackberry honlapján, amelyben a cég cáfolja a felvásárlásáról szóló sajtóértesüléseket. A közlemény szerint a Blackberry nem folytatott tárgyalásokat dél-koreai riválisával akvizícióról.

Pedig az esetleges felvásárlás hírét a piac jól fogadta: azonnal 29 százalékkal emelkedett a Blackberry részvényeinek árfolyama, a cáfolat publikálását követően azonban folyamatosan zuhanni kezdett.