Havi hétezerért a mobilja lesz a barátja

Invisible Boyfriend
Vágólapra másolva!
Telefonon üzen, felhív, de még képeslapot is küld a csak mobilon létező digitális társ.
Vágólapra másolva!

Költene havi hétezer forintot egy barátra? Az Invisible Boyfriend nevű szolgáltatásért ennyit kell fizetni, cserébe folyamatosan üzeneteket és telefonhívásokat kapunk egy valóságban nem is létező embertől. Havonta még egy kézzel írt képeslapban is biztosít szerelméről bárkit.

A szingliség cikis, a kamubarát nem?

Az Invisible Boyfriendet béta tesztüzemben elindító amerikai startup cégnek nem ez az első dobása, két éve már elindítottak egy álbarátnő-szolgáltatást, aminek Invisible Girlfriend a neve. Kiötlői szerint bizonyos helyzetekben vagy pozíciókban ciki lehet, ha nincs valakinek párja, szerintük ennél még az is jobb, ha megpróbál úgy tenni, mintha lenne.

Ebből a kínálatból választhat barátot az Invisible Boyfriendnél Forrás: Origo

A virtuális társra vágyók mindkét esetben egy előzetesen kitöltendő rövid űrlapon tudják megadni, milyen tulajdonságokkal rendelkező társtól várnának megkereséseket, még fotón is kiválaszthatják álomférfijuk vagy álomnőjük kinézetét.

Címkékkel lehet megadni a kamutárs érdeklődési köreit, életkorát, még a vele való első találkozás előtörténetét is be lehet pötyögni egy szövegmezőbe, vagy ki lehet választani egy sablonsztorit a kínálatból.

Ha fizetünk, valaki kedves lesz velünk

Ha a bankkártyája számát és elérhetőségeit megadja a megrendelő, a virtuális társ SMS-t küld - havi százat -, tíz alkalommal hagy hangposta-üzenetet, és minden hónapban egyszer küld egy kézzel írt képeslapot is. Az Invisible Boyfriend és Girlfriend szolgáltatásai egyelőre csak amerikai és kanadai ügyfelek számára érhetők el, magyar telefonszámot hiába adnánk meg az oldalon.

Kiválaszthatjuk, mit szeressen Forrás: Origo

Bár az alaptarifa azt jelenti, hogy a virtuális barát naponta háromszor küld SMS-ben valami kedveset, lehetséges, hogy valakinek még így sem nyújt elég bizonyítékot egy barát létezésére. Ezért a cég telefonhívásokkal, hangposta üzenetekkel és hamis közösségi fiókokkal tervezi bővíteni szolgáltatásait, amelyekre külön felárért lehet majd előfizetni. Az SMS-eket egy gépi automatika fogalmazza, a szöveges üzenetek forrása nem derül ki az oldalról.

Még az érdeklődési kör is megadható Forrás: Origo

Azt is fontolgatják, hogy a jövőben apró ajándékokat is küldenek majd a kitalált partner nevében, hogy ne csak virtuális bizonyítékai legyenek a kitalált kapcsolatnak - nyilatkozták a Mashable-nek a szájt működtetői.

A kész virtuális barát Forrás: Origo