Visszatér Kínába a Motorola

moto x motorola mobil okostelefon
Vágólapra másolva!
Visszatér Kínába a Motorola a Lenovo égisze alatt: a kínai cég így felkúszhat a dobogó harmadik fokára a mobilgyártók világranglistáján.
Vágólapra másolva!

Történelmi döntésre szánta el magát a Motorola, két év után hivatalosan is visszatér Kínába, a világ egyik legnagyobb mobilpiacára, jelentette be a cég elnöke, Rick Osterloh Pekingben. Három készülékkel jelentkezik első körben: az egyik legjobban felszerelt, százezer forint alatti okostelefon, a Moto G, a csúcskategóriás Moto X és a Moto X Pro, amely a Nexus 6 gyártói változata, a Google szolgáltatásai nélkül.

A Moto X már január végén a boltok polcain lesz Kínában Forrás: AFP/Angela Weiss

A Moto X már január végén, a másik két készülék a kínai újévet követően, február 19. után lesz kapható. A Moto X lesz az első készülék Kínában, amely az Android legfrissebb, Lollipop mobilszoftverét fogja futtatni.

Moto 360 okosóra kerek kijelzővel Forrás: AFP/Daniel Boczarski

Az apró és elegáns Bluetoothos-headset, a Moto Hint és a Moto 360 szuper, kerekkijelzős okosóra is debütál Kínában. Ázsiában elsőként itt lesz elérhető a Moto Maker felülete, a weboldal, melyen keresztül egyedivé varázsolhatjuk telefonjainkat.

A Moto Hint egy apró és elegáns fülhallgató Forrás: AFP/Daniel Boczarski

A Motorolát még október végén vásárolta meg a Lenovo 2,9 milliárd dollárért (803 milliárd forintért) a Google-től. Larry Page vezérigazgató akkor elismerte, a Google számára nem érte meg a saját telefonok gyártását fenntartani. A Lenovo ugyanakkor erősítheti szerepét a globális mobilpiacon, ahol a negyedik helyre tett szert tavaly a Samsung, az Apple és a kínai Xiaomi után - a Motorola bekebelezésével akár a dobogós, harmadik helyre is felkúszhat a cég.