A Facebook saját mérnökei okozták a leállást?

facebook mark zuckerberg
Nem fog összedőlni a marketingstratégiánk attól, hogy csak a valódi érdeklődőkkel tudunk kommunikálni az oldalon
Vágólapra másolva!
A Facebook saját mérnökei okozhatták a leállást. Legalábbis ezt állítja a közösségi oldal szóvivője.
Vágólapra másolva!

Ma reggel leállt mintegy háromnegyed órára a két legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook és a hozzá köthető Instagram. A Tinder társkereső is elszállt, ahogy a Messenger csevegőapp is sikertelenül próbált csatlakozni az internetre.

A Twitteren eközben elszabadultak a mémek: sorra jelentek meg a vicces, a helyzetet kifigurázó szövegek, képek és videók. Vajon mihez is kezdhettünk ennyi plusz idővel, amíg virtuálisan nem lehetett beszélgetni és megosztani gondolatainkat? - kérdezte gúnyorosan az internet népe.

A mérnökök hibáztak?

Ugyan korábbi sajtóinformációk arról szóltak, hogy a Lizard Squad hackercsoport bénította meg a Facebook szervereit túlterheléses támadással, a közösségi oldal szóvivője a BBC-nek elmondta: a cég saját mérnökei okozhatták a leállást.

"Sok embernek okozott korábban problémát, hogy csatlakozzon a Facebook vagy Instagram oldalára. A leállást nem egy külső támadás okozta, hanem egy konfigurációs hiba, miután a mérnökök változtatást eszközöltek a rendszerben. Azonnal eltávolítottuk a frissítést, hogy megoldjuk a problémát: a szolgáltatások pedig 100 százalékosan helyreálltak a felhasználók számára".