Bútort szerelhet az IKEA-szimulátorban

Itt játszhat az IKEA-szimulátorral
Vágólapra másolva!
Persze az útmutató elveszett, viszont akár három haver is segíthet. Letölthető az év egyik legbizarrabb videojátéka.
Vágólapra másolva!

A Höme Improvisation című játék egy fejlesztői versenyre készült, negyvennyolc óra alatt kódolta le egy négytagú csapat, a benne kifigurázott, valódi bútorgyártó cégnek nincs köze a játékhoz. A program a Unity Web Player telepítése után böngészőben játszható, de le is lehet tölteni windowsos és maces változatát a készítők honlapjáról.

Ebben a játékban bútorokat kell összeszerelni: asztalt, szekrényt, később állólámpát is. Minden feladat előtt egy ikeás dobozban érkezik a bútor, amit egy egérkattintással lehet kicsomagolni.

Itt játszhat az IKEA-szimulátorral Forrás: Golden Game Jam

Amikor elveszik az összeszerelési útmutató

Minden egyes darabra rá lehet bökni a kurzorral, a mozgatás az egérrel történik. Ha forgatni szeretnénk a tárgyat, a jobb gombot kell nyomva tartani, és fel-le huzogatva az egeret függőlegesen, jobbra-balra pedig vízszintesen lehet forgatni az alkatrészt. Ha az a megfelelő szögben áll, elég odahúzni a megfelelő darabhoz, ha passzol mondjuk az asztalláb, magától helyére ugrik.

Három haver is becsatlakozhat

A játék súgója a jobb felső sarokban lévő kérdőjel ikonra kattintva érhető el. Itt megtalálható az összes alternatív irányítási lehetőség is. A Höme Improvementet ugyanis egyszerre akár négyen is játszhatják az egér mellett billentyűzetről vagy a PC-vel kompatibilis Xbox-kontrollerről.