Saját Street View-t készít az Apple?

A kamerás Dodge-ot az Apple bérelte ki
Vágólapra másolva!
Erre utal, hogy rejtélyes kamerás egyterűt indított útnak a cég San Franciscóban.
Vágólapra másolva!

Arról, hogy egy, a tetején tizenkét darab kamerát és lidart, vagyis lézeres távolságmérőt (lézerszkennert) hordozó Dodge egyterű cirkál San Franciscóban, egy Claycord nevű helyi blog számolt be először, amely fotókat is közölt a járműről. A KPX 5 tévécsatorna munkatársai pedig a rendszáma alapján azt is kiderítették, hogy a járművet az Apple bérelte ki.

Street View-t szoktak ilyen autóval rögzíteni

A kamerák és a lidar jelenléte azt sugallja, hogy a járművel olyan virtuális utcai panorámákat rögzítenek, mint a Google Street View-ja. A keresőcég saját járműveinek tetején is hasonló berendezések dolgoznak.

Bár az Apple hivatalosan nem nyilatkozott semmit az autó használatának céljáról, a kamerás egyterűvel valószínűleg panorámaképeket rögzít saját térképszolgáltatásához. Ehhez természetesen nem lesz elég egyetlen autó, a Google is komoly járműflottával digitalizálja az utakat világszerte.

A kamerás Dodge-ot az Apple bérelte ki (Claycord) Forrás: Claycord



Egy hasonló autót már New Yorkban is megörökítettek tavaly - számolt be a Guardian. A Microsoft Bing Maps szolgáltatásához a Navteq térképgyártó cég készített utcai panorámákat, ugyancsak hasonló felszereléssel, mint ami a rejtélyes Dodge tetején található.