Vágólapra másolva!
Saját drónt épített a Csillagok Háborújából ismert Millenium Falcon mintájára egy rajongó. Havas táj felett mutatta be, hogy repül a könnyű szerkezet.
Vágólapra másolva!

A drónrajongókon is túltett az a YouTube-felhasználó, aki kvadrokopterét alakította át, hogy az a Csillagok háborújából ismert Millenium Falcon (Ezeréves Sólyom) tökéletes mása lett. A drón működését aztán a videomegosztóra feltöltött felvételen is bemutatta, a háttérben a Birodalmi induló hallatszik.

Millenium Falcon drone down Forrás: Olivier C YouTube-oldala

Nem csak a vázat, az egész drónt maga Olivier C állította össze. A Prophecy 335 névre keresztelt drónt négy propeller hajtja, hogy ne legyen túl nehéz, eltávolította a GPS-vevőt, a jeladót és a GoPro-kamerát is a szerkezetről, így könnyebben tud irányt váltani és alacsonyabban is képes repülni. A súlya alig haladja meg az egy kilogrammot.

A váz különleges hungarocellből lett összeállítva, méretre vágva, majd akrillfestékkel fújta le a a francia fiatalember. Az "űrhajó" szélén fehér és kék LED-világítás van. A könnyű szerkezet nem alkalmas nagyobb szélben való repülésre, a video felénél látszódik is, ahogy bele is kap egy széllökés és a hóba zuhan a Millenium Falcon.