Feltölti és védi a kütyüket az okostáska

ampl hátizsák okostáska
Vágólapra másolva!
Út közben védi és egyben tölti is kütyüinket az okoshátizsák. Az app figyelmeztet, ha otthagynánk valahol a táskát, vagy épp ellopják azt.
Vágólapra másolva!

Az AMPL okoshátizsákjában nem csak biztonságosan tudhatjuk a kütyüket, de még fel is tölti őket, miközben haladunk egyik helyről a másikra. A cég Las Vegasban, az idei CES-en több díjat is elnyert fejlesztésével.

Több kütyüt tölt egyszerre Forrás: AMPL

A táska két funkciót lát el egyszerre: biztonságosan hordozható benne a sok kütyü, legyen az laptop, fényképezőgép, tablet vagy mobil. A védelemről gondoskodik a külső, vízhatlan réteg, és a rázkódást elnyelő kipárnázott belső.

Csak a táskát kell töltőre dugni

A zsebekben elrejtett akkumulátor és hat USB-port segítségével pedig egyben töltődnek is eszközeink. Egy 5 ezer milliamperórás beépített akkumulátorral háromszor feltölthető az okostelefon vagy egyszer a táblagép. Ezen kívül három nagyobb teljesítményű, kivehető akkumulátor gondoskodik például a laptopról. Ha időközben mégis találunk energiaforrást, nem kell egyesével minden eszközt bedugni, elég csak a hátizsákot csatlakoztatni.

Csak a táskát kell töltőre dugni Forrás: AMPL

Egymást segítik az akksik

Az AMPL a Qnovo akkumulátorait építette be a táskába: a fejlett technológiának köszönhetően a készülékeink kétszer olyan gyorsan töltődnek, mint ha simán egy fali aljzatba dugtuk volna őket. Az akkumulátorok a táskában egymást is "segítik": figyelik, ha az egyiben kevesebb energia van, és átcsoportosítják azt szükség szerint. Így nekünk nem kell azon aggódni, hogy a mobil, amire szükségünk van, nem töltött fel, bezzeg a laptop igen.

Optimalizálhatjuk a táskában a töltést Forrás: AMPL

Jelez, ha el akarják lopni

A táskához tartozó appon keresztül figyelhetjük az akkumulátorok és az eszközök töltöttségi állapotát. Ha a hátizsákot Bluetoothon keresztül párosítjuk a mobillal, az alkalmazás arra is figyelmeztet, ha nélküle akarunk távozni, így biztosan nem hagyjuk ott sehol és akkor is, ha a táska nélkülünk "akar" távozni.

Figyelhetjük az appon, hol tart a töltés Forrás: AMPL

Tarolnak a hátizsákkal

A táskát összesen két kilogramm, jelenleg akár 250 dollárért, azaz mintegy 68 ezer forintért is megkaphatjuk az AMPL IndieGogo-kampányának keretében. A termék népszerűségét mutatja, hogy cég egy hét alatt összegyűjtőtte a megigényelt 125 ezer dollárt a közösségi finanszírozó oldalon, és még 23 nap van hátra a kampányból.

A táska sorozatgyártása a tervek szerint nyáron kezdődik, és az év második felében, már szeptembertől szállítanák az első példányokat a rendelőknek.