Drónnal készült gömbpanoráma Magyarország csúcsán

skyviewair kékestető gömbpanoráma
Vágólapra másolva!
Magyarország hegyeit, kedvenc sípályáit fotózták le drónnal. A gömbpanorámán 360 fokos szögben nézhetünk körbe, még a csíkhúzó repülőgépeket is megörökítették.
Vágólapra másolva!

Egy drónra rögzített kamerával nagy felbontású, interaktív panorámafotókat készített a sípályákról a Skyviewair. Egy arra dedikált honlapon 360 fokban nézhetünk körbe: a Google Streetview térképéhez hasonlóan az egérrel mozoghatunk és közelíthetünk a tájra.

Kékestető a magasból Forrás: Skyviewair

A felvételek különlegességét az adja, hogy nem a földről, egy autóból vagy hátizsákból fotózták körbe a látványt, hanem a magasból, egy drónnal készítette azt a magyar csapat. A saját építésű oktokopterrel több száz képet rögzítenek a levegőben, majd azokat utólag illesztik össze egy panorámafotós szoftver segítségével.

Visegrád és a Dunakanyar Forrás: Skyviewair

A drón közben egy helyben lebeg, a giroszkópos stabilizátor segít a gép saját rezgését és a széllökéseket egyensúlyozni. Mindegyik fotó nagy felbontású, így mélyen bele zoomolni a tájba. Összesen öt helyszínen dolgoztak, így Magyarország legmagasabb pontját, Kékestetőt is megörökítették a levegőből.

A mátraszentistváni sípark Forrás: Skyviewair

A magyar cég korábban Budapesten, Esztergomban, a mogyoródi Hungaroringen, a felcsúti stadionnál, a Balatonnál és külföldön is készített már panorámafotókat. Elsősorban turisztikai célokra használják a saját építésű szerkezetet, de az oldalon akár földrajzi koordináták alapján meg is lehet jelölni, kiemelni helyszíneket.