Nyomtathat magának szelfipalacsintát

Így néz ki az elkészült palacsintaszelfi
Vágólapra másolva!
A szupermodern tésztaprinter öt perc alatt elkészíti a portrét.
Vágólapra másolva!

A Kinneir Dufort nevű bristoli, prototípusok tervezésével foglalkozó cég munkatársai a 3D-nyomtatók térhódításán felbuzdulva kísérletképpen készítettek egy olyan berendezést, amellyel palacsintára lehet képeket nyomtatni.

A világ első CNC-palacsintagépe

A prototípusként létező készülék leginkább egy CNC-marógépre hasonlít, esetében azonban egy tésztaadagoló szerkezetet vezérel a számítógép.

Így néz ki az elkészült palacsintaszelfi Forrás: kinneirdufort.com



A berendezés beépített kamerát is tartalmaz, és a rajta futó szoftver ismeri fel és elemzi a lefotózott arcokat azért, hogy elkészítse annak képpontokból álló, monokróm, tésztára nyomtatható változatát.

Öt perc alatt elkészül a szelfipalacsinta

Bár videó egyelőre nem készült a működéséről, a fejlesztők ismertetője szerint az alapelv az, hogy a palacsintában előállítandó kép sötétebb részeit adagolja elsőként a sütőlapra az automatika.

Ezek a részek tovább sülnek, majd mindig a megfelelő helyekre, a megfelelő időben adagol tésztát a gép, az üres helyeket pedig az ideális időben ugyancsk kitölti azzal, hogy egybefüggő legyen a végeredmény. A fejlesztők szerint a legnagyobb kihívás a megfelelő színek eléréséhez szükséges időzítés kidolgozása volt az egész prototípus megalkotásakor.

Ez maga a "nyomtató" Forrás: kinneirdufort.com



Egy palacsinta elkészítése mindössze öt percet vesz igénybe a készüléknek.