Ez a mobil száz év múlva is mobil lesz

runcible
Vágólapra másolva!
Ha snassznak talál egy hagyományos okostelefont, vegyen kerek kézműves mobilt helyette!
Vágólapra másolva!

A kaliforniai Mohohm nevű startup cég az okostelefon teljesen újragondolt változatával rukkolt elő.

Ez nem elavul, csak patinás lesz

A Runcible nevű eszköz leginkább 78 milliméteres átmérőjű képernyője ugyanis kerek, ezért nagyjából úgy lehet hurcolni, mint egy zsebórát.

A Runcible mobil hátulról Forrás: Runcible



Külseje is a régi időket idézi, hátlapja ugyanis fából készül, fogásra viszont inkább egy nagyobb kavicsra hasonlít, amelynek a közepén egy digitális kamera van. Az órát egy három fős tervezőcsapat fejlesztette ki, akik korábban az Apple-nél is dolgoztak.

A jövő héten már megtapogathatjuk

Bár a Runcible csak valamikor az év végén kerül a boltokba - elsőként Japánban -, a készüléket már Barcelonában bemutatja a gyártó.

A készülék kijelzője Forrás: Runcible



Pontos specifikációját és ára egyelőre még nem tudni, csupán azt, hogy wifin, Bluetoothon és 4G-n képes kommunikálni. Valószínűleg kevéssé teszi vonzóvá a telefont, hogy nem Androidot, hanem Firefox OS szoftvert futtat, és appok helyett HTML5 nyelven készült webes szolgáltatásokat futtat. Ezeket azonban át kell dolgozni úgy, hogy rendesen működjenek a kerek képernyőn.

Jó lesz kézbe fogni a tervezők szerint Forrás: Runcible

Nem Facebook-függőknek szánják

Ezt a készüléket nem a Facebook-függő felhasználóknak szánják, inkább olyan embereknek való, akik csak időnként akarnak internetezni rajta. A fejlesztők szerint ez a készülék soha nem csipog, nem villog, semmilyen hasonló módon nem zavarja meg használóját.

A készülék alaplapja Forrás: Runcible



Azt már most is tudni, hogy a fotós képességek fontos szerephez jutnak a telefonban, a zoomolást a készülék elforgatásával lehet szabályozni - miközben a kép vízszintes marad a kijelzőn - írja a Cool Hunting. A blog szerint a zsebórára hajazó órát úgy tervezik, hogy állja az idő vasfogát: nem csak külseje, de belső alkatrészei is utólag cserélhetű kivitelűek. Elvileg még azt is megoldják, hogy a telefon alkatrészeit fejlettebbre lehessen cserélni.

Nem kavics, okostelefon Forrás: Runcible