Újra bemutatják az Apple Watchot

Apple Watch
CUPERTINO, CA - SEPTEMBER 09: Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple special event at the Flint Center for the Performing Arts on September 9, 2014 in Cupertino, California. Apple unveiled the Apple Watch wearable tech and two new iPhones, the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Másfél hét múlva kiderül, végül is mit fog tudni a cég okosórája, és mikor kerül boltokba.
Vágólapra másolva!

Az Apple kiküldte a meghívókat: március 9-én “Spring Forward” címen bemutatóra kerül sor San Franciscóban, ami arra utal, hogy ismét bemutatják az Apple Watch okosórát, amelyről szeptemberben már lerántották a leplet. Akkor az azóta boltokba került iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokkal együtt mutatta be őket Tim Cook.

Átalakult a tesztek után

Azóta persze sok minden változott: több ezren tesztelték és ez alapján fejlesztették tovább a hordható kütyüt. Ez alatt egyebek közt kiderült, az okosóra egy napot sem bír ki töltés nélkül, a színes csúcskijelző és a nagy teljesítményű processzor gyorsan leszívja az akkumulátort.

Egy sor érzékelőt is kidobtak azóta a készülékből, melyek eredetileg benne lettek volna, így például a vérnyomás- és stresszmérő szenzor sem kerül bele. A legtöbb egészségügyi vagy fitnesszszolgáltatás nem felelt meg az Apple elvárásainak, a szenzorok megbízhatatlanok voltak, egy túl száraz vagy szőrös kéz is megzavarta őket.

Kevés a konkrétum

Vajmi kevés konkrétumot lehet tudni az okosóra tudásáról és árazásáról. Az Apple Watch két méretben, három változatban és számos szíjjal lesz kapható, vélhetően áprilisban kerül a boltokba. Mindegyik modell oldalán ott lesz a többfunkciós kezelőszerv, a "korona", amely a zoomolást és a menük görgetését segíti majd.

Az NFC-lapkának köszönhetően támogatja az Apple Pay érintéses fizetési megoldást, ahogy a töltés is vezeték nélküli lesz. Az órát iPhone 5 és annál újabb mobilokkal lehet összekötni. A legolcsóbb példány nettó 350 dollár lesz, azaz nettó százezer forint - ez a korábbi árazási politikát figyelembe véve 130-140 ezer forintos árat valószínűsít Magyarországon.