Bezárt a stúdió, amely a Simst fejlesztette

sims 4 ea játék
Panaszkodnak a játékosok a fura hibákra
Vágólapra másolva!
Bezárt a The Sims és a SimCity játékszoftvereket fejlesztő stúdió. Az anyacég azt ígéri, ez nem jelenti a népszerű életszimulátorok végét.
Vágólapra másolva!

Majdnem három évtizedes működés után a mai nappal bezárta a népszerű PC-s játékokat fejlesztő Maxis stúdiót az anyacég, az Electronic Arts (EA). A hírt a csapat egyik dolgozója közölte Twitteren, majd később hivatalosan is megerősítették.

A lépés nem teljesen váratlan, a csapat által fejlesztett két populáris játék legutóbbi részei, a The Sims 4 és a SimCity 5 is a vártnál rosszabbul teljesített. Az eladásoknak az sem tett jót, hogy a megjelenéskor szerverhibák miatt gyakorlatilag nem lehetett játszani velük.

Frissítések még jönnek

A gamereknek nem kell aggódni, az EA azt ígéri, az életszimulátorokhoz a jövőben is várhatóak frissítések, fejlesztések, újabb tartalommal és élményekkel bővítik a pályát.

A Maxist még 1987-ben alapították, az EA tíz évvel később vásárolta fel a céget, sokáig a számítógépes részleg húzóerejét jelentette a csapat. A cég dolgozóinak lehetőséget biztosítanak az EA berkein belül, hogy új pozíciókban kamatoztassák tudásukat, de akik a távozás mellett döntenek, azok elhelyezkedését is segítik, olvasható a közleményben.