Szupergyors wifivel szerelték fel a moszkvai metrót

moszkva metro
Vágólapra másolva!
Naponta több mint 45 terabájtnyi adatot töltenek le az utasok a föld alatt közlekedve.
Vágólapra másolva!

Szupergyors, 90 megabit/másodperces wifivel szerelték fel a moszkvai metrót. Ezt a beruházást végző Radwin cég jelentette be közleményében. Az ambiciózus projektet mindössze 14 hónap alatt sikerült befejezni a teljes 600 kilométer hosszú metróhálózaton. Immár 45 terabájtnyi adatot töltenek le az utasok naponta, és ez a szám egyre nő.

Minden egyes kocsit elláttak wifivel Forrás: urbanrail.net

A teljesítmény azért is elképesztő, mert a világ egyik legforgalmasabb metróhálózatáról beszélünk: a 11 milliós Moszkvában naponta 9 millió ember használja a föld alatti közlekedést. Összehasonlításképp a körülbelül 1,7 milliós Budapest metróhálózatának napi utasforgalma kicsit több mint 1 millió fő.

Mind a 650 szerelvényt és 5000 kocsit a MaximaTelecom szolgáltatásával látták el. Mint a telekommunikációs cég elnöke, Boris Volpe elmondta, azért választották a Radwin megoldását, mert így tudták elérni a legnagyobb teljesítményt, a legjobb lefedettséget, úgy, hogy közben minimálisra tudták csökkenteni az alagútakban szükséges infrastruktúrát.

Hatalmas, 600 kilométer hosszú a moszkvai metróhálózat - Kattintson a nagyobb képért! Forrás: urbanrail.net

A Radwin föld alatti internetes megoldását eddig több mint 150 országban alkalmazták Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen is.