Tévéfilm készül a GTA-ból

GTA V, GTA 5
Vágólapra másolva!
Nem újabb gengszterfilm érkezik, hanem a világ legdrágább játékának fejlesztéséről készít dokumentumfilmet a BBC.
Vágólapra másolva!

A Grand Theft Auto (GTA) a világ egyik legsikeresebb videojáték-sorozata, a gengszterszimulátor játék ötödik része a világ eddigi legnagyobb költségvetésű játékprogramja volt.

Gyerekeknek szánják a GTA-sorozatot

Bár vulgáris nyelvezete és erőszakos története miatt a játék mindegyik részét felnőtteknek szánták, a BBC kifejezetten gyerekeknek szánt tévéműsort készít a GTA-ból.

A műsor ugyanis nem a játék virtuális szereplőinek, hanem a játék fejlesztésének feldolgozására koncentrál. A sorozat egy olyan kampány részeként kerül a képernyőkre, amely a programozást hivatott népszerűsíteni a 11-12 éves brit gyerekek körében.

Jelenet a GTA V-ből Forrás: Rockstar Games

A világ egyik legösszetettebb játéka

A GTA fejlesztése pedig minden bizonnyal érdekes, hiszen egy olyan játékról van szó, amelyben egy hatalmas virtuális területet lehet bejárni, a három fószereplő között pedig bármikor váltogatni lehet. A játékos arra megy a programban, amerre szeretne, beülhet autókba, sportolhat, de akár hajót vagy repülőt is vezethet. Mindez ráadásul internetes játékmóddal is kiegészül.

Az Engadget úgy tudja, hogy a BBC egyrészes, másfél órás tévéműsort fog leadni a videojáték fejlesztéséről, amely a játék kiötlőinek tevékenységére koncentrál majd.