Szuperszámítógéppel tanul az új levelezőapp

ibm watson szuperszámítógép
Az IBM Watson most a főzésben segít
Vágólapra másolva!
Bemutatta legújabb alkalmazását, egy levelező programot az IBM, amely mesterséges intelligenciával fog működni. A Watson “agyát” főzésnél, nyelvtanulásnál vagy tévékvíznél is megcsillogtatták már.
Vágólapra másolva!

Az IBM Watson tudását számos területen alkalmazták már, nemrégiben egy színes dinoszaurusznál tesztelték, hogyan is lehetne egy személyreszabott, a gyermekkel együtt fejlődő kognítiv játékot létrehozni mesterséges intelligenciával.

A Verse levelező program lényege, hogy a szuperszámítógép “agyát” kihasználva idővel kiismeri a felhasználó szokásait, ahogy dolgozik, ahogy a különböző leveleket kezeli: legyen szó ugyanarról a feladóról, tárgyról, szövegről. Segít abban, hogy a tényleg hasznos e-mailek megmaradjanak, de ne teljen be a postafiók, illetve átlátható legyen mappák és címkézés nélkül is a levelezés.

Minden csevegést összehangol

A szoftver gyakorlatilag egy kommunikációs központ lesz: összeköti a közösségi oldalakon található csevegéseket, a céges és magánlevelezést, naptárat vezet, emlékeztetőket küld, videohívásokat kezdeményezhetünk.

Összehangolja a partnereket, kapcsolatokat, ismerősöket. Így egy tárgyalást egyeztetve átlátja, kinek mikor van még szabad időpontja, összehangolja és jelzi, mikor lenne a legalkalmasabb mindenkinek. Dokumentumok, fotók tárolására is alkalmas lesz.

Ugyan nagyobb hangsúlyt fektettek a mobilfelületre, az okostelefonon, táblagépen, és PC-n lévő kommunikációt is szinkronizálja a szoftver. A végleges verzió az ígéretek szerint heteken belül elérhető lesz. A magánfelhasználóknak és a kisvállalatoknak ingyen kínálják az egyszerűsített változatát. Az IBM 100 millió dollárt, átszámítva több mint 28 milliárd forintot költött kifejlesztésére.