Hamarosan a boltokban az otthonra szánt lángszóró

Az XM42 civil lángszóró
Vágólapra másolva!
Ennél extrémebben nem tud gyomot irtani vagy begyújtani a tábortüzet.
Vágólapra másolva!

Civil használatra szánt lángszórót fejlesztett ki a pirotechnikai eszközökkel foglalkozó amerikai Ion Productions cég. Mire lehet használni egy lángszórót egy átlagos háztartásban?

A gyomirtás még nem volt ilyen látványos

A fejlesztők szerint az XM42-es lángszóró kíválóan alkalmas hó vagy jég eltakarítására, gyomirtásra vagy rovartalanítására, de akár arra is, hogy látványosan gyújtsák be vele a tábortüzet akár hat-nyolc méter távolságból.

Az XM42 civil lángszóró Forrás: Ion Productions



A kompakt kivitelű lángszóró benzinkútnál kapható üzemanyagot használ, és harctéri változataival ellentétben használatakor nem kell a háton viselni egy hatalmas tartályt.

Van, ahol nem illegális

Az Ion Productions honlapján lévő tájékoztató szerint az Egyesült Államoknak csak néhány államban tiltott a lángszórók birtoklása és használata, ahogy Magyarországon is.

Normál benzinnel működik Forrás: Ion Productions



A lángszóró feltalálása egyébként egy magyar mérnök, Szakáts Gábor nevéhez fűződik. A több méteres lángoszlopot okádó gép az első világháború egyik legveszélyesebb fegyvere volt. Többek közt épületeket, árkokat, géppuskaállásokat perzseltek fel vele.

Kompakt kivitelű Forrás: Ion Productions

Hamarosan kapható lesz

Az XM42-est kifejlesztő cég hétfőn az Indiegogo közösségi finanszírozó szájton indít kampányt ahhoz, hogy összegyűjtse a sorozatgyártáshoz szükséges tőkét. A lángszóró fémcsiszolt és fényes változatban, valamint különböző színre szinterezett kiadásban is kapható lesz.

Árát ennek megfelelően nettó 600-700 dollár körülire tervezik, ami nagyjából 170-200 ezer forintnak felel meg.