Szuper kényelmi újítás jön az Androidhoz

Android zseb
Vágólapra másolva!
 Nem kell feleslegesen feloldani a zárolt képernyőt, a szoftver tudja, ha csak a zsebünkből húzzuk elő a mobilt.
Vágólapra másolva!

Új kényelmi újítás kerül a Google mobil eszközökön futó operációs rendszerébe, bár azt csak az Android új, 5.0 (Lollipop) nevű rendszerét használók élvezhetik. Ezeken a rendszereken hamarosan, frissítésként jelenik meg az "On-body detection" funkció, amit nagyjából a "testen viselés érzékeléseként" lehet lefordítani. Az új funkciót a biztonsági beállítások között lehet aktiválni.

Tudja a mobil, hogy csak zsebrevágjuk

Az új funkció jelentősen megkönnyíti majd az okostelefon használatát például a buszon, villamoson vagy akár séta közben. Az okostelefonok képernyőjét ajánlott PIN-kóddal vagy arra alkalmas készülék esetében ujjlenyomattal védeni, így ha illetéktelen kezekbe kerül, nem tudnak hozzáférni.

Tudja az Android, ha csak a zsebből veszik elő Forrás: Google


Ez azonban kényelmetlenséget is jelent, napjában sokszor kell bepötyögni a kijelzőt feloldó kódot a felhasználóknak. Az Android 5.0 újítása azonban érzékeli, ha a telefont csak zsebrevágták, egy táskába helyezték. Ilyen esetben a készülék újbóli elővételekor nem kéri a biztonsági azonosítást, hanem feloldja a kijelzőt.

És egy tolvajnál sem zárol?

Ha a telefon tulajdonosa célhoz ér, és mondjuk lerakja az asztalra a készüléket, a zárolás újból bekapcsol - írja az Android Authority.

Az első beszámolók szerint nem tökéletes a funkció működése, ha ugyanis valaki más kezébe adja az ilyen módon védett mobilját, a rendszer nem fogja zárolni a készüléket. Ez viszont azt is jelenti, hogy egy esetleges tolvaj is elrohanhat vele úgy, hogy hozzáfér a készülék menüjéhez és az azon lévő adatokhoz.
Ennél praktikusabbnak tűnik egy már eleve elérhető funkció, ami a megbízható helyeket képes érzékelni, például ha otthon vagy a munkahelyen vagyunk, nem kéri a kódot feleslegesen.