Már készül a világ legundorítóbb játéka

Bathroom Simulator
Vágólapra másolva!
Kecskeszimulátor és kenyérszimulátor után újabb őrület: már a vécézést is szimulálhatjuk, ha támogatják az alkotók ötletét.
Vágólapra másolva!

Őrült játékötletet valósítana meg az Elias Games csapata: egyelőre sehol a világon nem lehet kapni fürdőszobaszimulátort, ők ezt az űrt töltenék be. A projektet Kickstarteren hirdették meg, és mindössze 800 dollárt, azaz alig 220 ezer forintnak megfelelő összeget szeretnének összegyűjteni a fejlesztés költségeire, ám ebből e sorok írásakor még csupán 93 dollárnyi támogatás gyűlt össze.

Ürüléket dobálhatunk, padlóra vizelhetünk

„Akarta már valaha felkapni az ürülékét és a falhoz vágni? Nem? Nos, mi igen.” – írja a projekt Kickstarter oldalán a fejlesztőcsapat. A játék lényegét úgy összegzik a fejlesztők, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy komplett idiótaként viselkedjünk a fürdőszobában. A programban az ürülék dobálásán kívül lehetőség lesz összevizelni a padlót és a falat, sőt, erre kifejezetten buzdítják a játékost. Ha a szoftver elkészül, abban nemcsak az otthoni fürdőszobát mocskolhatjuk össze, az aluljárók mellékhelységei mellett egy űrhajó vécéjét is kipróbálhatják majd a játékosok.

Ebben a játékban nem csak a vécébe üríthetünk. Forrás: Elias Games

A fejlesztők tisztában vannak vele, hogy ötletük nem, azonban szentül hiszik, hogy egy vicces és szórakoztató játék lesz a végeredmény. Bár a projekt elkészítéséhez 800 dollár elegendő, amennyiben legalább 2000 dollárt összeszednek, úgy a program szebb grafikát kap, 3000 dollár esetében pedig még az Oculus Rift virtuális sisakot is támogatni fogja. Ha pedig az ürülékdobáló fürdőszobaszimulátor projektjét 5000 dollárral támogatják, játékkonzolokra is kiadják a programot.

Nem ez az első őrült szimulátor

Nem véletlen, hogy a szalonképtelen szimulátor készítéséről olyan ismert technológiai magazin is beszámolt, mint a Motherboard. Az utóbbi években divattá vált őrült témájú szimulátorprogramokat kiadni: készült már például kecskeszimulátor, de kavicsszimulátor és kenyérszimulátor is.

Ezeket a szimulátorokat többnyire kis fejlesztőcégek készítik, költségvetésük ugyanis a csúcskategóriás játékokkal ellentétben nem igényel magas büdzsét. Magukat a játékokat is néhány dollárért árulják internetről letölthető változatban, ezért sokan már a vicc kedvéért is megvásárolják őket - így pedig elég sok pénzt tudnak termelni fejlesztőiknek.