Ne várjon rá három hetet: ilyen lesz az LG új csúcskészüléke

lg g4 meghívó
Kiküldte a meghívókat az LG
Vágólapra másolva!
Az LG a hónap végén leleplezi legújabb csúcstelefonját, azonban már most rengeteg információnk van róla. Összeszedtünk mindent, ami kiszivárgott az LG G4-ről.
Vágólapra másolva!

Április 28-án mutatják be az LG G4 készüléket, a dél-koreai cég kedden ki is küldte a hivatalos meghívókat. Három hetet azonban nem kell várni, hogy megtudja, milyen lesz az LG legújabb csúcstelefonja: rengeteg információ és kép szivárgott ki róla.

Kiküldte a meghívókat az LG Forrás: LG

Mint a képről és a beharangozó videóból is kiderül, egy nagy fényerejű (f/1.8) lencsével szereli fel az LG a telefon hátlapi kameráját. Összehasonlításképp a Samsung Galaxy S6 kamerája f/1.9 fényerejű, míg az iPhone 6 és a HTC One M9 telefonoknak f/2.2. Az is jól látszik, hogy nem csak fémvázzal, de bőrborítással is kínálják majd a csúcskészüléket - vagy legalábbis elérhető lesz ilyen változat (tok) is.

Szintén tegnap mutatták be a telefon alatt futó UX 4.0 gyártói szoftvert, amely a fejlesztők ígéretei szerint egy minden eddiginél jobban személyre szabható felület kínál, és igazodik használójához. "Megtapasztalhatja, milyen minőségi fotókat készíteni, egyedi csengőhangot rendelni kedvenc névjegyeinkhez, vagy valós időben hozzájutni minden információhoz, bármilyen életstílust is képvisel".

Az OnLeaks Twitter-oldalára már március eleje óta folyamatosan érkeztek az újabb és újabb fotók, ezen elsősorban egy csiszolt fém hátlap látszódik, és egy, az LG G Flex görbemobilokhoz hasonlóan ívelt váz.

A cég eddigi és bemutatásra váró csúsctelefonja Forrás: OnLeaks

A kiszivárgott információ szerint a készüléket eg 5,5 colos QHD-kijelzővel, 3 gigabájt memóriával, 32 vagy 64 gigabájt tárhellyel szerelik fel, és ha minden igaz, a legújabb Android Lollipopot futtatja majd. Az XDA Developers fórumra kiszivárgott képek tanúsága szerint a jobb felső sarokban helyet kap egy digitális toll is, ugyanakkor lehetséges, hogy ez csak egy külön Note verzióhoz jár majd - hasonlóan a Samsung Note telefonokhoz.

Stylust is kap az új G4? Forrás: XDA

Ha minden igaz a hátlapi kamera 16 megapixeles lesz, már 4K (ultra-HD) videofelvételeket is rögzíthetünk vele. Míg az előlapi kamerával 7 megapixeles, 3264x2448 pixeles felbontású képeket készíthetünk.

Meglepetés azonban, hogy a G Flex 2-t is hajtó Snapdragon 810 csúcslapka helyett "csak" a közel ugyanolyan erős, hatmagos 808-as processzort kapja meg. Ez viszont mind a teljesítményre, mind az üzemidőre hatással lehet.

Az OnLeaks képei alapján ez is görbe telefon lesz Forrás: Onleaks

A múlt héten felfedett paraméterekből kiderült, az eszköz az LG G3-hoz hasonlóan egy 1440x2560 pixeles felbontású QHD-kijelzőt kap, megnövelt kontrasztaránnyal és javított érzékenységgel. Bár az LG nem mondta ki szó szerint, hogy a kijelzőt a G4-esbe szánják, azt igen, hogy hamarosan a cég vezető készülékeiben láthatjuk, ráadásul a külföldi sajtó is ugyanilyen felbontásról írt, így szinte borítékolni lehet, hogy végül ez kerül majd a telefonba.

Ezek lehetnek az új G4 specifikációi Forrás: wccftech.com

Ugyan még három hét van a készülék tényleges leleplezéséig, túl sok meglepetésre valószínűleg nem számíthatunk az eseményen, hiszen az LG G4 szinte minden paramétere idő előtt kiszivárgott, vagy maga a a dél-koreai cég jelentette be. Kérdés már csak az maradt, milyen áron dobja piacra a görbemobilt az LG.

A pletykák szerint:

  • Kijelző: 5,5 colos, QHD (2K)
  • Processzor: 1,8 gigahertzes, 64-bites Snapdragon 808
  • Memória: 3 gigabájt
  • Belső háttértár: 32/64 gigabájt
  • Hátlapi kamera: 16 megapixeles
  • Előlapi kamera: 7 megapixeles
  • Akkumulátor: 3500 milliamperórás
  • Operációs rendszer: Android Lollipop
  • Árak: ???

Szavazzon!

Ön melyik csúcsmobilt választaná?