Ennyi pénzért vitték el Ferenc pápa iPadjét

Vágólapra másolva!
Egy szegény gyerekeket oktató uruguayi iskola javára elárverezték Ferenc pápa egykori iPadjét, amit az egyházfő tavaly elajándékozott egy uruguayi plébánosnak.
Vágólapra másolva!

A montevideói Castells aukciósház árverésén 30 500 dollárért, azaz mintegy 8,5 millió forintért talált gazdára az Apple-táblagép, amiy amúgy körülbelül 600 dollárt érhet. Az aukciósház közleménye szerint a pápai iPadért egy telefonon licitáló argentin üzletember kínálta a legjobb összeget.

Tornaterem épül a pénzből

Uruguayi sajtóértesülések szerint Ferenc pápa másfél évig használta, majd tavaly egy Gonzalo Aemilius nevű uruguay papnak ajándékozta a készüléket. A plébános egy szegény gyermekek részére létesült, Uruguay északi részén, Paysandúban idén átadott iskolának adományozta a tabletet.

Az egyházfő Isten adományának tartja az internetet, de bevallása szerint a személyes viszonya az új technológiákhoz "katasztrofális" Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Az iskola úgy döntött, hogy az "Őszentsége Ferenc" feliratot viselő táblagépet elárverezi, és a bevételből bővítik a tantermeket, és tornatermet is építenek.

Biztos, hogy eredeti

Az iPad kikiáltási ára 20 ezer dollár volt, az iskola legalább 40 ezer dollárt várt érte. A készülékhez mellékelték a Vatikánnak a pápa személyi titkára által aláírt igazolását arról, hogy a fehér-ezüst készüléket Ferenc pápa használta.