Zuckerberg ingyenwifit hozna Európába

2015.04.15. 16:03

A Facebook atyja Európába is elhozná az Internet.org projektet, ami szabad hozzáférésű internetet biztosít mindenkinek.

A Facebook által indított Internet.org projekt nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy ingyenesen elérhető internetet biztosítson a föld összes lakosának. Mark Zuckerberg a Facebookon egy felhasználó kérdésére reagálva írta meg tegnap, hogy a szolgáltatást a közeljövőben Európába is el szeretné hozni.

„Igen, az Internet.org-t mindenhová el szeretnénk juttatni, ahol az embereknek internetkapcsolatra van szükségük. Elsőként priorizáljuk, mely országokban van a legtöbb ember internetkapcsolat nélkül, a szolgáltatókkal és kormányokkal együttműködve, akik izgatottan várják, hogy az Internet.org-vel az országukban mindenki online lehessen.” - írta Zuckerberg arra a kérdésre, hogy Európában is várható-e a projekt elindítása.

Csak minimális elérést biztosít

Az Internet.org alapszintű vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosít a felhasználóknak, és már elérhető olyan országokban, mint India, Zambia, Kenya, Kolumbia és Tanzánia. A szolgáltatást sokan támadták, állítva, hogy a biztosított internetkapcsolat csak nagyon alapszintű elérést biztosít, de Zuckerberg kiállít mellette, mondván, hogy a minimális elérés is jobb, mintha egyáltalán nincs elérés.