A Google mindenkiről megmondja, milyen állat

google föld napja 2015
Vágólapra másolva!
Jared Leto egy mammut, Edward Norton pedig egy tobzoska. A Föld napja alkalmából jópofa kvízzel fogadja a látogatókat a népszerű kereső.
Vágólapra másolva!

Speciális animált logóval és kvízjátékkal kedveskedik a Google a Föld napján. A mai forgó földbolygós doodle-re kattintva (amelyet a google.hu címen látható logó), kitölthetjük a pár kérdésből álló föld napi kvízt, amely megállapítja, hogy ki milyen állat lenne.

Az Origo Techbázis egyik szerzője egy kárminsapkás pipra. Forrás: Origo

A kvíz olyan dolgokra kérdez rá, hogy mit csinálunk egy átlagos péntek este, illetve mit teszünk, ha egy barátunk ugyanolyan ruhát vesz fel a buliba, mint mi. Az öt kérdés megválaszolása után a Google egyből kidobja, melyik fajt képviselnénk: a cikk írója például egy kárminsapkás pipra, de volt a szerkesztőségben pár gyapjas mammut és óriáskalmár is.

Sztárok is kitöltötték

A Google a Föld napja alkalmából a jótékonyságra is szeretné felhívni az emberek figyelmét, így sztárokat kértek fel, töltsék ki a kvízt, az eredményt a különböző közösségi oldalakon osszák meg, s biztassanak mindenkit egy általuk kiválasztott állatvédő szervezet támogatására.

A lenti videóból derült ki például, hogy Edward Norton egy tobzoska, Jared Leto pedig egy gyapjas mammut. Az alapítványok teljes listáját, valamint a többi sztár videóját ide kattintva érheti el.