Magyar útlevelet és drogot vett egy robot

robot tűzoltó amerikai tengerészet
141106-N-PO203-226 MOBILE, Ala. (Nov. 6, 2014) The Office of Naval Research-sponsored Shipboard Autonomous Firefighting Robot (SAFFiR) undergoes testing aboard the Naval Research Laboratory's ex-USS Shadwell in Mobile, Ala. SAFFiR is a bipedal humanoid robot being developed to assist Sailors with damage control and inspection operations aboard naval vessels. (U.S. Navy photo by John F. Williams/Released)
Vágólapra másolva!
Minden héten száz dollár értékű bitcoint kapott egy robot, hogy a feketepiacon vásároljon, amit akar. Lett is belőle baj, a svájci rendőrség letartóztatta. Azóta szabadon bocsátották, a drogot megsemmisítették.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett a svájci rendőrség egy botot, mert az ecstasy-tablettákat vásárolt az internetről. A shoppingoló robot a kábítószer mellett rendelt magának egyebek közt egy hamis Diesel farmert, egy Nike tornacipőt, Chesterfield cigarettát, egy rejtett kamerával ellátott baseballsapkát, egy Gyűrűk ura e-könyv-kollekciót, valamint egy magyar útlevelet.

Ezeket vásárolta a robot a dark weben Forrás: !Mediengruppe Bitnik

A robotot egy svájci művészcsoport, a !Mediengruppe Bitnik programozta arra, hogy vásároljon az internetes feketepiacról. Minden héten 100 dollár értékű virtuális valutát (bitcoin) kapott, azt pedig bármire elkölthette az Agorán. Az ott vásárolt termékek a társulat galériájába kerültek.

A kísérleti projektet még tavaly októberben indították, januárban gyűlt meg a bajuk a hatóságokkal: letartóztatták a robotot, és lefoglalták az összes rendelt terméket. Most visszaadtak mindent a művészeknek, kivéve a drogot, azt megsemmisítették.

A svájci csoport ellen csak azért nem indul eljárás, mert a drogot biztonságosan elzárva tárolták, nem állt szándékukban eladni vagy elfogyasztani azt. A Random Darknet Shopper névre keresztelt bot így folytathatja a vásárlást.