Levizelte az Apple-t a zöld Android-baba

android apple google pisilés tárkép játék meglepetés
Vágólapra másolva!
Nyilvánosan levizeli a Google az Apple-t, illetve csak a zöld Android-figura a cupertinói cég logóját. Mindezt nyilvánosan, Pakisztánban.
Vágólapra másolva!

Újabb vicces, de eléggé fura részlettel dobta fel a Google a térképszolgáltatást. Ha Pakisztánban, az egykori fővárosnál, Ravalpindinél nézegetjük a tájat egy zöld Android-figurára bukkanunk, amint éppen levizeli az Apple logóját. (Ha nem akar keresgélni, kattintson ide!)

Hát így! Forrás: Origo

Az angol nyelvben húsvéti tojásnak (easter egg) nevezett vicces szoftverrészleteknek a számítástechnika hajnaláig visszanyúló hagyománya van. Rengeteg programban és játékban rejtettek el hasonló meglepetéseket - ilyen bizarrt talán még sosem.

Azt nem tudni, mióta pisil ott az Android-figura a térképen, de az biztos, hogy a Google-Apple rivalizálás szerepet játszott létrejöttében.

Eltávolították a problémás részt

Frissítés: A Google azóta megkeresett minket, mivel az ábra nem a fejlesztők, hanem egy felhasználó által került fel a térképre a Map Maker szolgáltatáson keresztül - ez 2013 óta Magyarországon is elérhető. Ennek lényege, hogy bárki rárajzolhat a Google térképére, ha onnan hiányzik vagy azon helytelenül szerepel egy objektum: legyen az egy étterem, egy utca vagy egy tér.
"Sajnáljuk, hogy ilyen helytelen tartalom került fel a térképre, dolgozunk az eltávolításán. Az esetből azonban tanultunk: a folyamatos fejlesztések célja, hogy minél könnyebben észrevegyük, megelőzzük és kezeljük a hibás szerkesztéseket" - mondta a cég szóvivője. (Azóta le is szedték az ábrát - a szerk.)
Ugyan a szerkesztési javaslatok ellenőrzésen esnek át és utána kerülnek csak a térképre, előfordul, hogy egy furcsa, pontatlan átalakítás is megjelenik. Maguk a felhasználók is jelenthetik, ha hibát találnak a Hiba bejelentése/Report a problem gombra kattintva.