A gatyánk is rámehet a Microsoft hologramszemüvegére

holoszemüveg hololens szemüveg
Vágólapra másolva!
A cég egyik alkalmazottja szerint a termék nem mindenki számára lesz megfizethető.
Vágólapra másolva!

Nem mindenki engedheti majd meg magának a Microsoft HoloLens megvásárlását, legalábbis a cég egyik alkalmazottja szerint. A meg nem nevezett munkatárs a New York Timesnak elmondta, a hologramszemüveg ára jelentősen meghaladja majd egy mai játékkonzolét.

A Microsoft legújabb konzolja, az Xbox One jelenleg 120 ezer forint körüli áron érhető el, de megjelenésekor még 150 ezret is elkértek érte. Hogy a Microsoft munkatársa a jelenlegi vagy a korábbi árból indult ki megjegyzésekor, jelenleg még nem tudni, ahogyan azt sem, egyáltalán mekkora különbséget takar a "jelentősen meghaladja" kifejezés.

Bőven 150 ezer forint fölött lehet a szemüveg ára. Forrás: Microsoft

A játékkonzolokhoz való hasonlítás azért is érdekes, mert a jelek szerint a HoloLens egyik fontos részét képezhetik a videojátékok, a korábbi bemutatókon többször is a Minecraft nevű népszerű videojátékkal demózták az eszközt. Játékkiegészítőként viszont gondot okozhat, ha a szemüveg lényegesen többe kerül majd, mint maga a gép.

Még mindig nem tudjuk, mi van benne

A Microsoft a múlt heti Build konferencián a Windows 10-el egyetemben újra bemutatta a HoloLens-t is, belső felépítéséről és szerkezetének alapjairól ugyan többet megtudhattunk, hogy pontosan milyen specifikációt rejt majd a szemüveg, azt még mindig senki nem tudja.