Felhőbe küldi a kisvállalkozókat a Telekom

Vágólapra másolva!
E hónaptól szélesebb körben indítja el virtuális magánhálózat szolgáltatását a Magyar Telekom.
Vágólapra másolva!

Biztonságos belső hálózatot kínál a kis- és középvállalkozóknak a Telekom. A cég e hónaptól indítja el Cloud VPN, azaz virtuális magánhálózat szolgáltatását ilyen ügyfelei számára. A Cél, hogy a Cloud VPN akár a legkisebb cégek számára is biztosítható legyen, elérhető áron.

A szolgáltatás egyik előnye, hogy segítségével a felhasználó biztonságosan használhat nyilvános wifi kapcsolatokat, mivel a titkosítás megvédi a belső hálózatot az illetéktelen behatolóktól. A virtuális magánhálózatok népszerűségének egyik oka, hogy lehetővé teszik a távmunkát akár mobiltelefon, vagy tablet készülékekről, amennyiben megfelelő internetkapcsolattal rendelkezünk.

“A nagyvállalatoknál dolgozók számára már eddig is ismert volt ez a technológia, amely lehetővé teszi például a távmunkát. A virtuális és felhőalapú szolgáltatások most új lehetőségeket teremtenek arra, hogy mindezt a KKV-k számára is könnyen elérhetővé tegyük.” - mondta Lakatos Péter a Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.