Végre igazi csúcsmobilt mutathat be a Microsoft

Vágólapra másolva!
A pletykák szerint a Microsoft végre igazi csúcsmobilokat fejleszt a háttérben. A tudásuk - ha igaz - impozáns lesz, az ár és megjelenés még kérdéses.
Vágólapra másolva!

Két új, még idén megjelenő Microsoft-csúcsmobilról szivárogtak ki információk az Unleash the Phones jóvoltából - ők voltak, akik korábban a Lumia 1020 telefonról, illetve a cég saját virtuális asszisztenséről, a Cortanáról rántották le a leplet idejekorán.

Két igazi csúcsmobil

A Cityman kódnév alatt fejlesztett készülék 5,7 colos QHD-kijezőt, 3 gigabájt memóriát, egy nyolcmagos Qualcomm processzort kap. A tárhely 32 gigabájt, de microSD-kártyával bővíthető. Erre szükség is lesz, hiszen a hatalmas méretű fotókat is lehet majd lőni a mobillal: a hátlapi kamera 20 megapixeles, az előlapi 5 megapixeles. Jó hír, hogy az impozáns teljesítmény mellé egy 3300 milliamperórás akkumulátort adnak, így talán lesz elég kakaó, hogy egész nap bírja a telefon töltés nélkül.

A kissé gyengébb Talkman "mindössze" 5,2 colos kijelzőt kapott, ahogy a processzor (hatmagos) és az akksi (3000 milliamperórás) is kissé gyengébb - utóbbi viszont ezzel a felépítéssel hasonló üzemidőt biztosít majd. A vékony és kecses mobil vélhetően a Lumia 930-at válthatja le, ha megjelenik.

Mindkét modellen tripla led lesz, más-más árnyalatú fénnyel világítják be a környezetet, hogy így érjenek el minél természetesebb hatású képeket.

Windowsos PC-ről SMS-ezhetünk majd

Az új Lumiák már a nyáron érkező Windows 10 operációs rendszerrel jelennek meg. Az új szoftver - ahogy a Hand off az iOS és OS X kompatibilitását biztosítja - lehetővé teszi, hogy a Windows Phone-ra érkező hívásokra PC-n válaszoljunk, sőt, akár SMS-ezhetünk is majd az asztali gépünk billentyűzetéről.