Szélsebesen futhat ezzel a robotlábbal

bionic boot robot váz exoskeleton
Vágólapra másolva!
Emberfeletti teljesítményt csikarhatunk ki lábainkból egy új találmánynak köszönhetően. Úgy futhatunk, mint egy gepárd.
Vágólapra másolva!

Keahi Seymour feltaláló 12 évesen látott egy dokumentumfilmet a kengurukról. Annyira megragadták a fantáziáját ezek az erős és gyors állatok, hogy eldöntötte, egy nap épít egy olyan kiegészítőt, ami egy hétköznapi embert is olyan agilissá tesz, mint egy kenguru.

Mindenki futni fog

Seymour 17 évesen készítette el a Bionic Boot nevű futóváz első prototípusát, az azóta eltelt évek során pedig számtalan hasznos fejlesztést eszközölt. A jelenlegi változat 2012 óta körvonalazódik: a váz nagy része alumíniumból és karbonból áll, megerősítve egy mesterséges Achilles-ínnel, ami az elrugaszkodásban játszik fontos szerepet.

Segít az elrugaszkodásban a robotváz Forrás: Bionic Boot

Seymour szerint a Bionic Boot lehet a jövő egyik elterjedt közlekedési eszköze, mert könnyű használni, kényelmes, és környezetbarát módon segít egy átlagos erejű és súlyú embernek eljutni olyan helyekre, ahová egyébként csak járművekkel tudna.

65 kilométer/óra a cél

A Bionic Boot jelenlegi változata még csak 40 kilométer/órás sebességre képes, de a feltaláló a 65 kilométer/órát célozta meg, ami már tényleg szuperhősökre jellemző gyorsaság. Ahhoz, hogy a futóváz egy nap elterjedt termékké váljon, Seymour szerint még kell pár prototípus.