Öt ajánlott app androidosoknak

android google kórus japán
Vágólapra másolva!
Ezeket az alkalmazások könnyebbé tehetik az androidos okostelefonok felhasználóinak életét.
Vágólapra másolva!

A Samsung összeállított egy alkalmazáscsomagot, amit elsősorban Galaxy S6 telefonok tulajdonosainak ajánlanak. A gyűjteményt mi is átnyálaztuk, és összeszedtük az öt legjobb, készülékfüggetlen applikációt.

Személyi edző a mobilunkon

Az Endomondo egy személyi edző applikáció, mely számtalan sportágban segítheti ki a felhasználókat, legyen szó futásról, kerékpározásról vagy akár otthoni testedzésről. Az app méri a szívritmust, kiértékeli az egyéni teljesítményt, és az eredmények alapján újabb és újabb célokat tűz ki.

Előnye az alkalmazásnak, hogy a versengés érzésére is rátesz egy lapáttal, ugyanis a közösségi funkcióinak hála az eredményeinket folyamatosan összemérhetjük a barátaink által elért sikerekkel vagy kudarcokkal. Az Endomondo ingyenes, van azonban egy prémium változata is, ami további érdekes funkciókat tesz elérhetővé, na meg száműzi az appban egyébként megjelenő reklámokat.

Az üzletemberek felhője

Az Evernote egy olyan felhőalapú alkalmazás, melyben jegyzeteket, dokumentumokat, listákat írhatunk és oszthatunk meg. Ez elsőre nem tűnik újdonságnak, hisz hasonlóra találták ki a Google Docsot is. Az Evernote azonban sokkal több üzleti opciót tartalmaz.

A dokumentumokban részletesen kereshetünk, chatelhetünk a kollégáinkkal, továbbá közösen szerkeszthetjük a munkalapokat. Az Evernote-ért sem kell fizetnünk, de egy prémium változattal azért lényegesen könnyebb a dolgunk, mert ahhoz korlátlan tárhely és extra biztonsági funkciók járnak.

App a hangoskönyvek kedvelőinek

A hangoskönyvek egyre elterjedtebbé válnak, az Audible nevű szolgáltatás pedig ezeknek a felolvasott anyagoknak a rajongóit célozza, de persze csak akkor, ha beszélnek angolul.

Az app lényege, hogy havonta egy könyvet letölthetünk a készülékünkre,

ami akkor is ott marad, ha már nem fizetjük az egyébként combos, 15 dolláros havidíjat.

Jó hír ugyanakkor, hogy a regisztráció ingyenes (csak a bankkártyánk csatolásakor vonnak le tőlünk 1 dollárt), cserébe pedig rögtön letölthetünk egy hangoskönyvet. Mi a "No Easy Day című kötetet" választottuk, és nem bánunk semmit sem.

Atlantisz birodalma a telefonunkon

Egy okostelefon sem teljes játék nélkül, a Dragons of Atlantis pedig tökéletesen megfelel arra a célra, hogy akár 5 percet, akár fél órát töltsünk a társaságában, míg a buszon ülünk, vagy a metróra várunk. A játék története szerint Atlantisz elveszett civilizációjának a mi segítségünkre van szüksége, a dolgunk pedig az, hogy cuki kis sárkányokat nevelgessünk a mesés birodalomnak.

A sárkányaink idővel egyre erősebbé és nagyobbá válhatnak, ez alatt az idő alatt pedig saját birodalmat építhetünk, sőt, meg is támadhatunk szomszédos világokat. Ezen túl pedig a sárkányok is összecsaphatnak a direkt e célra épített arénákban.

Keepy a kisgyermekes szülőknek

A Keepy elsősorban a kisgyermekes családokban lehet népszerű applikáció, lényege ugyanis nem más, mint a gyerekrajzok digitalizálása a technokrata utókornak. A Keepy a rajzokról készült fotókat megfelelő képarányba konvertálja, feljavítja, és olyan formára hozza, mintha csak egy tabletre kenték volna rá őket.

Sőt, akár videókat és hangfelvételeket is rögzíthetünk a Keepyvel, mely még azt is lehetővé teszi, hogy életévekre lebontva archiváljuk a kicsit fejlődését. Az app legnagyobb előnye ezen túl, hogy teljesen ingyenes, és miden általa készített anyag a mi tulajdonunkat képezi.