Emberi bőrt nyomtatna a L’Oreal

nők bőr fiatalok afp
Women, who uses skin whitening cosmetics, pose on May 8, 2015 in Abidjan. Ivory Coast has banned skin whitening creams, which are widely used in west Africa, because of fears they cause lasting damage to health, the health ministry said on May 6, 2015.AFP PHOTO / SIA KAMBOU
Vágólapra másolva!
A franciák nem viccelnek, nemsokára bőrt is nyomtathatunk. Mert megérdemeljük.
Vágólapra másolva!

Emberi bőrt nyomtatna a L’Oreal, jelentette be a francia vállalat. Az elsősorban szépségápolással foglalkozó cég az Organovo nevű startuppal fogott össze a technológia kifejlesztéséhez, mely partner két éve azzal került a tudományos érdeklődés középpontjába, hogy

működő emberi májat nyomtatott egy saját 3D-s eljárás segítségével.

Az kérdéses, miért akar a L’Oreal emberi bőrt "gyártani". Az azonban biztos, hogy a projekt még korai stádiumban van.

Nem lehetetlen

"Azt hiszem, hogy a 3D-nyomtatás emberi sejteken való alkalmazása lehetséges. Érthető, hogy komoly égések és nagyobb sérülések esetén mire lenne ez jó, azt azonban elképzelni sem tudom, mit kezd a technológiával egy szépségipari szereplő" – mondta Adam Frieadmann dermatológus.

A L’Oreal hivatalos közleménye a "biztonságra" és a termékek fejlesztési folyamatainak gyorsulására hivatkozik, illetve "határtalan lehetőségeket" emleget.

Alan Faulkner-Jones, a Heriot Watt egyetem biokémikusa szerint az állati és emberi tesztek kikerülése lehet a cég érdeklődésének hátterében.