Az emberiség fele a neten lóg

laptop, nő, depresszió
A közösségi média depressziót okoz, illusztráció.
Vágólapra másolva!
Idén 3,2 milliárd ember használja majd az internetet, derült ki egy friss jelentésből. Ez közel az emberiség felét jelenti. Közülük 2 milliárdan a fejlődő országokból csatlakozhatnak.
Vágólapra másolva!

3,2 milliárd ember fogja használni az internetet 2015-ben, derült ki egy friss jelentésből. Az előrejelzés szerint 2 milliárdan valamilyen fejlődő országból csatlakoznak majd a világhálóra, a mobiltelefon előfizetések száma pedig meg fogja ugrani a 7 milliárdot.

A világ a mobiloké

A jelentés szerint Európában és az Egyesült Államokban 69 százalékos a 3G-s lefedettség, ami azt jelenti, hogy ezeken a földrészeken csaknem

mindenütt felcsatlakozhatunk az internetre egy arra alkalmas eszközzel.

Év végére a fejlett országok háztartásainak 80 százalékában lesz megtalálható az internet, míg a fejlődő régiókban ugyanez az arány 34 százalékon tetőzhet. A kutatás ezt az előrejelzést az elmúlt 15 év hálózatterjedési statisztikáira alapozta.

15 éve még alig voltak a neten

A jelentés adatai szerint 2000-ben mindössze 400 millió internetfelhasználó volt világszerte. A kutatást lefolytató ICT nevű nemzetközi telekommunikációs cég saját tevékenységét is "forradalminak" tartja ezen a téren, és 2015 után még ennél is jelentősebb előrelépésekre számít.